Page 1 180702_DPZ_Stadskrant_Nr.7_v2A.pdf Full Version
							
                                        Stadskrant
             11 juli 2018, nummer 7
Opfriscursussen
voor senioren
2
Wat doen we met afval van karton? 3
Maak kennis met het nieuwe college 5
Jongeren bouwen aan betere wereld 11
Ombudsman 3 Buurthuis van de Toekomst 4 Seniorvriendelijijke stad 8 Mantelzorg 9 Gemeenteraad 10 Agenda 12
denhaag.nl/stadskrant
            De Victory Boogie Woogietunnel is onderdeel van de Rotterdamsebaan. De eerste auto’s zullen op 1 juli 2020 door de tunnel rijijden.
frank jansen (grote foto) en dpi (kleine foto)
Eerste tunnelbuis voltooid
      De eerste buis van de Victory Boogie Woogietunnel is voltooid. In zes maanden tijijd boorde tunnelboormachine ‘Catharina- Amalia’ 1640 meter.
■ ■ De boormachine begon in januari haar ondergrondse reis in de Vlietzone en kwam op 2 juli weer boven de grond in de Binck­
Gratis lenen bijij de strandbibliotheek
■  Deze zomer kunnen strand­ gangers gratis boeken, strips en tijijdschriften lenen bijij een mobiele strandbibliotheek in de vorm van een strandhuisje. StrandBiblio­ theek Scheveningen staat van maandag tot en met vrijijdag op de pier. In het weekend rijijdt hijij over de boulevard. Je hoeft geen lid te zijijn van Bibliotheek Den Haag om te kunnen lenen.
Meer informatie?
bibliotheekdenhaag.nl
horst. De Victory Boogie Woogie­ tunnel is onderdeel van de Rotter­ damsebaan. Deze nieuwe weg verbindt knooppunt Ypenburg (A4/ A13) met de Centrumring van Den Haag. Met de Rotterdamse­ baan krijijgt Den Haag er een entree bijij en wordt de stad beter bereik­ baar. De tunnel is vernoemd naar het bekende schilderijij van Piet
Mondriaan in het Gemeente­ museum Den Haag. Daarom heeft de tunnelboormachine de Mondriaankleuren rood, geel en blauw. Ze is 80 meter lang en heeft een diameter van 11,34 meter. Het boren verliep zonder noemens­ waardige verzakkingen van de bovengrond. Het diepste punt van de tunnel ligt onder tuincomplex
Arentsburgh, op zo’n 31 meter. In augustus wordt de boormachine opnieuw opgebouwd in de Vliet­ zone en in september begint het boren van de tweede tunnelbuis. De eerste auto’s zullen op 1 juli 2020 door de tunnel rijijden.
Meer informatie?
rotterdamsebaan.nl
DenHaag.nl uitgelicht
      Groot onderhoud aan rails: tramtunnel gesloten van 14 tot en met 30 juli
■ ■ HTM werkt van 14 tot en met 30 juli aan de rails in de tram­ tunnel onder de Grote Markt en Kalvermarkt. Dan zijijn de haltes Grote Markt en Spui gesloten en rijijden de trams een andere route. De halte Beatrixkwartier is ook gesloten door werkzaamheden.
■ Trams 2, 3 en 6 worden omgeleid via de Jan Hendrikstraat, Kerkplein, Buitenhof, Spui en Kalvermarkt naar het Centraal Station.
■ Tram 4 krijijgt op het Kerkplein
een tijijdelijijke eindhalte. Reizigers kunnen daar overstappen op tram 2 en bijij de halte Laan van NOI (laag) weer overstappen op tram 4 richting Zoetermeer. Omgekeerd kan dat ook.
■ Reizigers van tram 3 kunnen op de halte Laan van NOI (laag) overstappen op tram 3 Laan van NOI (hoog) richting Zoetermeer Centrum­West.
Meer informatie?
htm.nl
 Zwemmen in de
zomervakantie?
Kijijk voor de openingstijijden van de Haagse zwembaden op denhaag.nl/zwemmen.
Het laatste nieuws
over uw stadsdeel?
Abonneer u op de wekelijijkse nieuwsbrief van @denhaag.nl. Kijijk op denhaag.nl/nieuwsbrief.