Page 1 180943_DPZ_Stadskrant_Nr.9_bladerbaar.pdf Full Version
							
                                                     26 september 2018, nummer 9
Ypenburg gaat van het gas af 2
Goed voorbereid op pad na de zomer
4
Warm welkom voor One Young World 7
Stadskrant
denhaag.nl/stadskrant
Kunstwerk van Erwin Verkade op de poort van SoZa tegenover station Laan van NOI. Het kunstwerk laat de belangrijijkste gebouwen zien in het Central Innovation District: het gebied tussen en rondom de stations HS, CS en Laan van NOI. Hier komen de komende jaren veel nieuwe woningen en bedrijijvigheid. henriëëtte guest
21 miljoen extra voor de stad
      De gemeente investeert in 2019 21 miljoen euro extra om de stad bereikbaar te houden, om
Den Haag te verduurzamen en om te bouwen aan een mooie groene stad. Ook investeert de gemeente extra in veiligheid, kwetsbare groepen en in banen om meer mensen uit de bijijstand te halen.
Honden weer welkom op strand
■  Van 1 oktober tot 15 mei zijijn honden weer welkom op het strand. Ze mogen overal rondrennen en hoeven niet aan de lijijn. U moet wel de hondenpoep opruimen. Neem daarom een schepje of zakje mee als u uw hond op het strand uitlaat. U kunt de hondenpoep weggooien in een gewone afvalbak. Handhavers controleren of mensen zich aan de regels houden.
Meer informatie?
denhaag.nl/honden
■ ■ Dat staat in de Programma­ begroting 2019 – 2022. ‘We staan voor een aantal grote uitdagingen en die grijijpen we aan als kans. Dit college werkt aan een beter leven voor alle mensen in Den Haag,’ aldus wethouder Guernaoui (Financiëën).
De begroting is de eerste uit­ werking van het coalitieakkoord
van de nieuwe coalitie van Hart voor Den Haag/Groep De Mos, VVD, D66 en GroenLinks.
De extra miljoenen zijijn vanaf 2019 structureel beschikbaar voor de vier kernthema’s van de coalitie: Mobiliteit, Duurzaamheid, Groei van de stad en Iedereen doet mee. Daarnaast is er extra aandacht voor Veiligheid. ‘Het nieuwe college
heeft maatregelen getroffffen om te zorgen dat de stad fifinancieel gezond blijijft. Per saldo blijijven de lasten voor bewoners en bedrijijven laag,’ zegt wethouder Guernaoui. De gemeenteraad stelt de begroting op 8 november vast.
Lees verder op pagina 3
over de plannen voor 2019
DenHaag.nl uitgelicht
       Doe mee met de
Zwem4daagse
8
Contact Ombudsman
Den Haag maakt het Gemeenteraad
Jong
Agenda
2 3 4 6 7 8
■ ■ Vanaf 1 oktober mogen snorfifietsen niet meer door de Grote Markstraat, Spuistraat en aangrenzende zijijstraten rijijden. Snorfifietsen (blauwe kenteken­ plaatjes) rijijden te hard ten opzichte van winkelend publiek. Dat verschil in snelheid is onveilig voor een drukke winkel­ straat. Bromfifietsen (gele kentekenplaatjes) waren in het gehele voetgangersgebied in
de binnenstad al verboden. De eerste twee weken waar­
schuwen de handhavers alleen nog. Als u daarna nog door de Grote Marktstraat rijijdt met een snorfifiets kunt u een boete krijijgen. In plaats van door de Grote Marktstraat en de Spuistraat kunnen snorfifietsen via een andere straat rijijden, bijijvoorbeeld via de Lutherse Burgwal, de Gedempte Gracht, of de Amsterdamse Veerkade.
Meer informatie?
denhaag.nl
Snorfifietsen mogen niet meer door de Grote Marktstraat
Zwemmen in de
herfstvakantie?
Kijijk voor de openingstijijden van de Haagse zwembaden op denhaag.nl/zwemmen.
Het laatste nieuws
over Den Haag?
Abonneer u op de wekelijijkse nieuwsbrief van @denhaag. nl. Kijijk op denhaag.nl/ nieuwsbrief.