Page 1 190573_DPZ_Stadskrant_Nr.5_v1.pdf Full Version
							
                                                     15 mei 2019, nummer 5
Wijijkrechter komt bijij mensen thuis 2
Bezuidenhout- Oost wordt beter 5
Duurzame warmte
in ieder huis
7
Onbeperkt
aan het werk
8
Ombudsman 3 Mantelzorg 4 Den Haag maakt het 5 Gemeenteraad 6 Schone energie in een groene stad 7 Agenda 8
Stadskrant
denhaag.nl/stadskrant
        De gemeente wil het gebied rondom de stations (het CID) ontwikkelen tot een aantrekkelijijk economisch hart om te wonen, werken, studeren en recreëëren.
Praat mee over het CID
frank jansen
Den Haag groeit. Dat betekent dat er veel nieuwe woningen nodig zijijn en nieuwe werkgelegenheid. Vooral rond de stations Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI is daar ruimte voor. U kunt meepraten over de plannen.
■ ■  Het gebied rondom de stations wordt het CID (Central Innovation
Stadhuis 3 juni om 12.00 uur dicht
■  Het stadhuis aan het Spui (stadsdeelkantoor Centrum) is op maandag 3 juni vanaf 12.00 uur gesloten. Dat heeft te maken met de opening van het congres Global Entrepreneurship Summit 2019. Heeft u die dag om 12.00 uur of later een afspraak op het stadhuis? Dan krijijgt u bericht om uw afspraak te verzetten. U kunt ook zelf een nieuwe afspraak maken.
Meer informatie?
denhaag.nl/afspraak
District) genoemd. Nu al levert het gebied werk voor bijijna 80.000 mensen en telt het 30.000 studen­ ten. Er wonen 45.000 mensen in 23.000 woningen.
De gemeente wil het CID ont­ wikkelen tot een aantrekkelijijk economisch hart om te wonen, werken, studeren en recreëëren. De komende tijijd onderzoekt de
gemeente de effffecten van de plannen op de leefomgeving in een milieueffffectrapportage (m.e.r.).
Een eerste stap in de m.e.r.­procedure is de Notitie Reik­ wijijdte en Detailniveau (NRD). De NRD ligt tot en met 10 juni ter inzage. Op www.ciddenhaag.nl staat hoe u de NRD kunt inzien en kunt reageren.
Donderdag 16 mei is er een CID­ markt bijij Foodhal MingleMush, Anna van Buerenplein 712 (direct achter Centraal Station). Hier kunt u in gesprek gaan over de plannen en vragen stellen. U kunt binnen­ lopen tussen 17.00 en 20.00 uur.
Meer informatie?
ciddenhaag.nl
DenHaag.nl uitgelicht
      Verdien geld met het tellen van stemmen of als voorzitter van een stembureau
■ ■ Op donderdag 23 mei zijijn er verkiezingen voor het Europese Parlement. De gemeente is op zoek naar enthousiaste mensen die tegen een leuke vergoeding hun steentje willen bijijdragen als plaatsvervangend voorzitter, voorzitter of teller van een stembureau. Als (plaatsvervangend) voorzitter bent u het ‘visitekaartje’ van het stembureau. U coöördineert een goed verloop van de dag, bent communicatief sterk en kunt goed omgaan met stressvolle situaties.
U kunt kiezen voor de ochtendshift (06.00 uur tot 16.00 uur) of de middagshift (15.30 uur tot het eind).
Het tellen van de stemmen start vanaf 21.00 uur. Dat gebeurt meestal op het stembureau zelf, maar op sommige locaties is dit niet mogelijijk. Deze stemmen worden geteld op éééén centrale locatie (Fruitweg 17).
Meer informatie?
stemmentellenindenhaag.nl
 Gemeente dicht met
de feestdagen
Kijijk voor de openingstijijden rond Hemelvaart en Pinksteren op denhaag.nl.
Last van meeuwen?
Haal gratis extra stevige vuilniszakken en lees op denhaag.nl/dieren wat u nog meer kunt doen.