Page 1 191546_DPZ_Stadskrant_Nr.10_v1.pdf Full Version
							
                                                     30 oktober 2019, nummer 10
100 jaar radio: het begon in Den Haag 2
Haagse week
van de Mantelzorg 4
Stadsdiners
voor senioren
7
Met je wijijk naar het Kunstmuseum 8
Stadskrant
denhaag.nl/stadskrant
      Laadpaal voor elektrische auto’s in de Weimarstraat. Den Haag heeft ruim 1000 laadpalen en er komen er meer bijij om aan de groeiende vraag te voldoen.
Schoner vervoer in Den Haag
henriëëtte guest
Met de aanpak schoon vervoer neemt het college maatregelen om de lucht in Den Haag schoner en gezonder te maken. Dat is belang- rijijk voor de gezondheid van Haagse inwoners en bezoekers.
■ ■  De gemeente moedigt schoner verkeer aan en dringt verkeer met een verbrandingsmotor terug door:
Onderhandelingen nieuw stadsbestuur
■ ■ Onder leiding van Tom de Bruijijn onderhandelen VVD, D66, GroenLinks, CDA en PvdA over de vorming van een nieuw stadsbe- stuur. De partijijen hebben de wens dat de afspraken die zijij maken leiden tot een gewijijzigd raadsvoor- stel van de programmabegroting. Daarom is de bespreking van de begroting in de raadscommissies en de gemeenteraad uitgesteld.
Meer informatie?
denhaag.nl/actueel
■ een uitgebreid laadnetwerk voor elektrische auto’s
■ een sloopregeling voor de zeer vervuilende dieselauto’s en brom- en snorfifietsen
■ ondersteuning van elektrische deelauto’s en deelscooters
■ gebieden aanwijijzen waar het vervuilendste verkeer niet mag komen (milieuzones)
Vanaf 1 december 2020 mogen 2-taktbromfifietsen en 2-takt- snorfifietsen van vóóóór 1 januari 2011 niet meer rijijden in de stad. 4-takt- bromfifietsen en 4-taktsnorfifietsen van vóóóór 1 januari 2011 kunnen een ontheffiffiffing krijijgen. Bewoners die om medische redenen hun oude 2-takt nodig hebben kunnen een ont- heffiffiffing aanvragen. Voor historische
brom- en snorfifietsen (ouder dan 30 jaar) komt er een uitzondering. Deze oldtimers mogen in 10 week- enden nog wel in Den Haag de weg op. In 2021 komt er een milieuzone voor oude dieselauto’s (personen- auto’s, bestelauto’s en taxi’s).
Meer informatie?
denhaag.nl/duurzaamheid
DenHaag.nl uitgelicht
       Langskomen bijij
de gemeente?
Maak eerst een afspraak via denhaag.nl/afspraak.
Het laatste nieuws
over Den Haag?
Abonneer u op de wekelijijkse nieuwsbrief van @denhaag.nl. Kijijk op denhaag.nl/ nieuwsbrief.
   Contact
Ombudsman Mantelzorg Gemeenteraad Seniorvriendelijijke stad Agenda
2 3 4 6 7 8
■ ■ Johan Remkes is met ingang van 12 oktober door Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit benoemd tot waar- nemend burgemeester van
Den Haag. Op 6 oktober bood burgemeester Pauline Krikke met onmiddellijijke ingang haar ontslag aan. Na overleg met de fractie- voorzitters besloot de Commissaris een waarnemend burgemeester te benoemen. Afgesproken is niet direct te starten met de procedure voor een kroonbenoemde burge-
meester, zodat Remkes de tijijd heeft om voor bestuurlijijke stabiliteit te zorgen. De Commissaris heeft hem de opdracht meegegeven om de rust in de gemeente de komende periode samen met het gemeente- bestuur te herstellen. Daarnaast zal Remkes aandacht besteden aan integriteit en wordt hem gevraagd zich specififiek te richten op de openbare orde portefeuille.
Meer informatie?
denhaag.nl/actueel
Johan Remkes waarnemend burgemeester Den Haag