Page 1 191408_DPZ_Stadskrant_Nr.9_v2_def.pdf Full Version
							
                                        Stadskrant
             2 oktober 2019, nummer 9
Andere weg op met mobiliteit 2
Afvalaanpakkers
op het strand
4
College presenteert
begroting 2020
5
Week tegen de
Eenzaamheid
11
Ombudsman 3 Gemeenteraad 6 Den Haag maakt het 8 Schone energie in een groene stad 9 Mantelzorg 10 Agenda 12
denhaag.nl/stadskrant
      Bomen langs de Hofvijijver. De komende tijijd organiseert de gemeente wandelingen voor Hagenaars langs bomen in de stad.
valerie kuypers
Praat mee over bomen en natuur
De gemeente werkt aan een nieuw beleid voor bomen en stadsnatuur. Hagenaars kunnen meepraten en aangeven wat zijij belangrijijk vinden.
■ ■  Den Haag staat bekend om haar mooie duinen, parken en landgoe- deren. De gemeente vindt het be- langrijijk om de bomen en stadsna-
Honden weer welkom op strand
■  Van 1 oktober tot 15 mei zijijn honden weer welkom op het strand. Ze mogen overal rondrennen en hoeven niet aan de lijijn. U moet wel de hondenpoep opruimen. Neem daarom een schepje of zakje mee als u uw hond op het strand uitlaat. U kunt de hondenpoep weggooien in een gewone afvalbak. Handhavers controleren of strandbezoekers zich aan de regels houden.
Meer informatie?
denhaag.nl/honden
tuur te beschermen en te verster- ken. Tegelijijkertijijd is de stad continu in ontwikkeling. De stad wordt steeds drukker en de ruimte is be- perkt. In het nieuwe beleid staan afspraken om bomen en stadsna- tuur te beschermen en te verster- ken. Bijijvoorbeeld door meer te in- vesteren in goede groeiplaatsen voor straatbomen zodat zijij de
ruimte krijijgen om te groeien. En door groengebieden goed op elkaar aan te laten sluiten. Maar ook door natuur op en rond (nieuwe) gebou- wen een plekje te geven. De ge- meente is al in gesprek gegaan met groene belangenorganisaties, maar wil ook graag weten wat Ha- genaars belangrijijk vinden.
Wilt u meepraten over het
nieuwe beleid voor stadsnatuur en bomen? Ga dan mee met een van de wandelingen langs bomen in de stad die de gemeente de komende tijijd organiseert. Of kom zondag 13 oktober naar het #Goed Bezig DH Festival in het Zuiderpark.
Meer informatie?
hethaagsegroen.nl/praatmee
DenHaag.nl uitgelicht
      Slechtweerregeling voor honden op het strand: geef uw mening over de proef
■ ■ Elk jaar is het strand van 15 mei tot 1 oktober beperkt toegankelijijk voor honden. Veel hondenbezitters vinden dat jammer. Daarom hield de gemeente afgelopen strandsei- zoen een proef met een slechtweer- regeling voor honden op een deel van het Zuiderstrand. Als de maximumtemperatuur lager was dan 18 graden Celsius mochten de honden tussen de strandslagen 10 (Duivelandsestraat) en 12 (Zuider- havenhoofd) de hele dag op het strand komen. Was het warmer,
dan golden de normale regels. De gemeente is benieuwd wat Hagenaars van deze proef vinden. Is de proef voor herhaling vatbaar? Moet de gemeente stoppen met de slechtweerregeling of het gebied juist uitbreiden? Laat het weten op www.hethaagsegroen.nl. Daar kunt u tot en met 15 oktober een enquêête invullen.
Meer informatie?
hethaagsegroen.nl/ hondenophetstrand
 Zwemmen in de
herfstvakantie?
Kijijk voor de openingstijijden van de Haagse zwembaden op denhaag.nl/zwemmen.
Het laatste nieuws
over Den Haag?
Abonneer u op de wekelijijkse nieuwsbrief van @denhaag.nl. Kijijk op denhaag.nl/ nieuwsbrief.