Page 3 200491_DPZ_Stadskrant_Special Edition_v2.pdf Full Version
							
                                8 april 2020 Extra editie
Coronavirus: wijijzigingen in de dienstverlening van de gemeente
Stadskrant 3 Dienstverlening
        Om klanten, bezoekers en medewerkers te beschermen en om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te voor- komen heeft de gemeente de dienstverlening aangepast.
De meeste wijijzigingen gelden in ieder geval tot en met 28 april.
■ ■ De gemeente volgt altijijd de landelijijke richtlijijnen. Kijijk voor de meest actuele informatie op www.denhaag.nl/corona.
Houd altijijd 1,5 meter afstand
De gemeente vraagt u overal de aan­ geraden afstand (social distance) van 1,5 meter goed te bewaren voor uw eigen veiligheid en die van anderen.
Verkouden? Blijijf thuis
Bent u verkouden en heeft u een afspraak? Blijijf dan thuis. Als mede­ werkers van de gemeente aan een balie, loket of in een spreekkamer constateren dat een bezoeker ver­ kouden is, dan zullen zijij aangeven dat zijij het gesprek moeten stoppen. Zijij vragen dan om een nieuwe afspraak te maken nadat u weer beter bent. Ook onze balie­ medewerkers blijijven thuis als ze gezondheidsklachten hebben.
Publiekszaken
De balies van Publiekszaken op Stadhuis Spui en Stadskantoor Leyweg zijijn open. U kunt alleen terecht op afspraak. Daarvoor moet u bellen met 14070. Wanneer u belt, wordt eerst met u besproken hoeveel spoed uw afspraak heeft en wanneer de afspraak gemaakt kan worden. Houd er rekening mee dat de wachttijijden kunnen oplopen. Kijijk eerst op www.denhaag.nl/ corona voor de actuele informatie. Afspraken met spoed krijijgen voor­ rang. Veel producten kunt u digi­
taal aanvragen via www.denhaag.nl/ loket of mijijn.denhaag.nl.
Aangifte geboorte
Voor de geboorteaangifte kunt u een afspraak maken via 14070. Als u niet binnen de termijijn van drie dagen een afspraak kunt krijijgen dan kunt u langskomen op Stad­ huis Spui of Stadskantoor Leyweg om de geboorteaangifte te doen.
Aangifte overlijijden
U kunt op dit moment alleen digi­ taal aangifte doen van overlijijden. Kijijk voor meer informatie op www.denhaag.nl/overlijijden.
Informatie- en Hulppunten stadsdeelkantoren
Alle Informatie­ en Hulppunten (IHP) in de stadsdeelkantoren zijijn gesloten. U kunt nog wel gele vuilniszakken ophalen tegen meeuwenoverlast.
Huwelijijken
De huwelijijken in de trouwzalen op Stadhuis Spui, Stadskantoor Leyweg en op het Oude stadhuis Groenmarkt gaan vooralsnog door. De gemeente volgt de landelijijke richtlijijnen: er mogen niet meer dan dertig personen aanwezig zijijn en iedereen moet 1,5 meter afstand houden. De gemeente bekijijkt in overleg met de bruidsparen hoeveel personen per locatie daadwerkelijijk aanwezig mogen zijijn. Huwelijijken op andere (horeca)locaties kunnen niet doorgaan. Met deze bruids­ paren is contact opgenomen.
Werk & Inkomen
Alle geplande, persoonlijijke af­ spraken met betrekking tot werk en inkomen gaan vooralsnog door. U wordt mogelijijk wel gevraagd om de afspraak telefonisch te doen. U
kunt ook (zonder afspraak) terecht bijij de Advies en Informatiebalies, de Helpdesk Geldzaken, het Service­ punt Arbeid locatie Vaillantlaan, het Dak­ & Thuislozenloket en de Gemeentelijijke Kredietbank. Check van te voren de gewijijzigde openingstijijden op www.denhaag.nl/ corona.
Parkeren voor zorgverleners en mantelzorgers
Zorgverleners die normaal gebruik maken van het openbaar vervoer, kunnen door de aangepaste openbaar vervoerdienstregelingen minder makkelijijk naar hun werk komen. Deze zorgverleners kunnen nu tot en met 31 mei 2020 in Den Haag gratis op straat parkeren als zijij met de auto naar hun werk komen. Bent u een zorgmede­ werker en wilt u van deze regeling gebruik maken? Meld dit dan bijij uw werkgever. Ook van mantel­ zorgers wordt deze dagen veel gevraagd. Daarom is op iedere mantelzorgvergunning auto­ matisch 50 uur parkeertegoed gratis bijijgeschreven.
Bibliotheek
Alle bibliotheken zijijn gesloten. Daarom biedt Bibliotheek Den Haag veel diensten online aan. Zo kunnen leden per drie weken 10 e­books lenen en luisterboeken lenen via de LuisterBieb app. Kijijk voor meer tips op www.bibliotheekdenhaag.nl of op Facebook.com/bibliotheekdenhaag.
Haagse Markt
De Haagse Markt is gedeeltelijijk gesloten. Alleen de kramen met levensmiddelen zijijn open.
Actuele informatie?
denhaag.nl/corona
1,5 METER
    HOUD JE AAN DE AFSTANDSREGELS
Anders kan je een boete krijijgen.
BLIJF THUIS
Moet je echt naar buiten? Ga alleen.
1 GEZINSLID ZIEK?
Het hele gezin blijijft thuis.
             #samenkunnenweditaan
Blijijf zo veel mogelijijk thuis en houd afstand
Voor iedereen geldt het advies: blijijf zoveel mogelijijk thuis. Gaat u toch de deur uit? Houd dan
1,5 meter afstand tot andere mensen. Zo beperkt u de risico’s voor uzelf en voor anderen.
■ ■ Met veel mensen op een plek kan het coronavirus zich makkelijijker verspreiden. Ga alleen naar buiten als dat nodig is. Bijijvoorbeeld om boodschappen te doen, of voor een frisse neus. Doe dat niet met meer dan drie personen. Werk thuis als het kan. Houd 1,5 meter afstand van anderen (twee armlengtes). Het is niet toegestaan om met meer dan
drie mensen bijij elkaar te zijijn. Kinde­ ren tot 12 jaar mogen nog wel sa­ men buiten spelen.
Houdt u zich niet aan de regels? Dan riskeert u een boete. Ook jongeren vanaf 12 jaar kunnen een boete krijijgen. De gemeente doet een beroep op ouders om hun kinderen hierop aan te spreken. Winkeliers moeten er zelf op toe­ zien dat klanten zich aan de regels houden. Als dat niet gebeurt kan de gemeente maatregelen nemen en de winkel laten sluiten.
Actuele informatie?
denhaag.nl/corona
         Blijijf op afstand! 1,5 meter
Even naar buiten? Blijijf op afstand!
  Gardez vos distances! 1,5 mèètres