Page 6 210396_DPZ_Stadskrant_Nr.4_v3.pdf Full Version
							
                                6 Stadskrant Gemeenteraad
Wat vinden de fracties van......... de nota stadsbomen?
14 april 2021 Nummer 4
Kort
Vergaderingen
De Haagse gemeenteraad vergadert op dit moment volledig digitaal, zonder publiek. Het stemmen gebeurt ook digitaal op donderdagavond, zodat alle raadsleden hun stem kunnen uitbrengen.
De commissies vergaderen ook digitaal.
Informatie
Wilt u spreken in de raad?
Iedereen kan spreken tijijdens raads- en commissieverga- deringen over onderwerpen die op de agenda staan.
Dit heet ‘Stad in de raad’. Voor inlichtingen hierover of om u aan te melden, kunt u terecht bijij de griffiffiffie: telefoon (070) 353 31 31 of e-mail griffiffiffie@denhaag.nl.
Informatie over de raad
Informatie over de raad,
de volledige agenda’s, besluiten en verslagen van de raad en commissies vindt u op www.denhaag.nl/ gemeenteraad. De stukken zijijn ook in te zien bijij het Den Haag Informatie- centrum (Stadhuis, Spui 70).
Een vergadering volgen
Kijijk op www.denhaag.nl/ uitzendingenraad of
Den Haag TV (Ziggo kanaal 40) voor een live uitzending van de commissie- of raadsvergaderingen.
Adres gemeenteraad
Postbus 19157
2500 CD Den Haag E-mail: raad@denhaag.nl
Raadsvergaderingen
Kijijk voor de meest actuele informatie over vergaderingen van de raad op denhaag. raadsinformatie.nl.
Meer informatie?
denhaag.nl/gemeenteraad
De fracties in de gemeenteraad zijijn verantwoordelijijk voor de inhoud van deze pagina.
     Iedere maand kunnen inwoners via social media kiezen over welk onderwerp ze de standpunten van de verschillende fracties willen lezen. Deze maand kreeg de nota stadsbomen de meeste stemmen. GroenLinks, PVV en NIDA geven hun mening. Wilt u meestemmen over wat het volgende onder- werp moet worden? Volg dan het Twitteraccount van de Haagse gemeenteraad: @Gemeenteraad070
Bomen maken onze stad mooi, gezond en prettig om in te wonen. Openbare ruimte wordt schaarser en het klimaat verandert. Den Haag wil tot 2030 het bladerdak van alle bomen vergroten met 5% en er komt een nieuw beleidsplan om bomen goed te beschermen en te beheren.
Bomen op het Lange Voorhout.
Een boom
voor iedereen
In onze groeiende stad is het vaak lastig om in de straat ruimte voor nieuwe bomen te vinden. Maar in tuinen of op terreinen die niet van de gemeente zijijn, is vaak nog wel plaats voor een boom. Dankzijij het GroenLinks­plan ‘bomen maken de stad’ kunnen bewoners, bedrijijven en verenigingen een gratis boom aanvragen. Goed voor het klimaat, de natuur en de leefbfbaarheid van onze stad. Bovendien brengen bomen verkoeling tijijdens de hete zomers.
Palmbomen op
Scheveningen
De PVV koestert onze stadsnatuur, van de prachtige duinen tot aan het Haagse bos. Daar horen ook mooie, gezonde bomen bijij. Op éééén plek vinden we die bomen maar weinig terug: de boulevard van Scheveningen. Wat ons betreft laten we de bewoners op Scheve­ ningen zelf kiezen wat voor soort bomen ze daar graag meer willen zien. Vereiste is wel dat ze tegen een stootje wind moeten kunnen. Misschien kiezen ze wel voor mooie palmbomen. Een tropische toe­ voeging aan een badplaats met grandeur.
Frans Hoijijnck van Papendrecht, Hart voor Den Haag/
Groep de Mos
Hart voor
Den Haag/Groep de Mos is déé partijij voor Haagse ouderen. Eind vorig jaar ben ik
als raadslid overgestapt naar deze fractie; want dit is toch déé partijij die zich het hardste en het meest succesvol inzet voor goed ouderen- beleid in Den Haag. Zo ben ik er erg trots op dat vorig maand in onze stad de 250ste ‘lief- en leedstraat’ werd begonnen, in de Druivenstraat. Het initiatief voor zulke straten, waar eenzaamheid van ouderen actief wordt aangepakt, werd
in 2017 genomen door Hart voor Den Haag en voormalig raadslid Lex Kraft van Ermel.
fleur beemster
Meer groen in
versteende wijijken
De islamitische inspiratie leert ons het volgende over bomen: ‘Elke moslim die planten kweekt of grond verbouwt, waarvan een vogel, een dier of een mens eet, wordt beschouwd als iemand die aalmoes heeft gegeven’. Met deze lering in onze gedachten kunnen wijij enkel toejuichen wanneer er meer bomen geplant worden in onze stad. Hierbijij zien wijij dat er in versteende wijijken veel mogelijijk­ heden zijijn om meer te doen aan vergroening. Vanuit NIDA willen we meer prioriteit voor deze wijijken.
Gehoord op de tribune
Wijij roepen u op om steeds de vraag te stellen: welk effffect heeft het beoogd besluit voor mensen met een beperking?
Meneer Carabain, stichting Voorall in de vergadering van de commissie Samenleving van donderdag
18 maart.
Onderwerp: agenda voor een toegankelijijk Den Haag 2020-2022.
                     De raad aan het woord
      Frans de Graaf, VVD
stadsgenoten geven mijij, als raadslid, veel energie en zorgen voor nieuwe en interessante inzichten. Maar gelukkig had ik onlangs ook zo’n goede ervaring via Zoom:
met inwoners van Wateringse Veld sprak ik over de verkeerssituatie rondom basisschool De Fontein één daar kwamen echt goede nieuwe punten uit waar ik nu mee aan
de slag zal gaan.
Ik hoop jullie natuurlijijk allemaal snel weer in het echt te zien en
tot die tijijd: tot Zooms.
Birgüül Ozmen, D66
En hoewel 2020 alweer een poosje achter ons ligt is er nog niets veranderd. Dat is lastig
voor de sportfanaten en klein- behuisden die opgesloten zitten in een kleine woning of kamer. Maar er is weer hoop op een zomer waarin wèèl weer dingen kunnen. Tegen al die festivalgangers, cultuur- liefhfhebbers en sportfanaten zeg ik: houd vol! De laatste loodjes wegen het zwaarst, maar het einde is in zicht. Nog even en dan zeggen we weer met zijijn allen: Den Haag bruist.
    Al meer dan een jaar zie ik weinig mensen. Weinig vrienden, maar ook jullie zie ik weinig. En juist die gesprekken met
2020 was het jaar van gecancelde festivals, gesloten musea en uit- gestelde sport- evenementen.