Page 5 210396_DPZ_Stadskrant_Nr.4_v3.pdf Full Version
							
                                14 april 2021 Nummer 4
Stadskrant 5 Den Haag maakt het
  Den Haag groeit. De gemeente wil de stad leefbfbaar, bereikbaar en verkeersveilig houden voor bewoners, ondernemers en bezoekers. We maken meer ruimte voor fifietsers, voetgangers en openbaar vervoer. Ook tijijdens bouw en herinrichting moet de stad bereikbaar zijijn. Werkzaamheden stemmen we dus zo goed mogelijijk op elkaar af.
Vooruitblik
Gezocht: 1.000 kinderfifietsen
   Fietsen brengt voor kin­ deren meer dan alleen plezier met zich mee. Met een goede fifiets kan elk kind meedoen aan
activiteiten met vriendjes, vrien­ dinnetjes en school. Lang niet ieder kind in Nederland heeft een eigen fifiets. De gemeente Den Haag doet daarom mee met het Kinder­ fifietsenplan van de ANWB. Het Kinderfifietsenplan verzamelt fifiet­ sen, knapt ze op en zorgt dat ze bijij de juiste kinderen terecht komen.
Inleverlocaties
Van 20 april tot en met 30 mei houdt de gemeente een inzamel­ actie van kinderfifietsen die niet meer worden gebruikt. De fifietsen kunnen worden ingeleverd bijij verschillende locaties in Den Haag. Dat zijijn de drie Afvalbrengstations, Hoofdkantoor ANWB, Biesieklette Kranestraat en Leyweg, Stichting Leren Doen en Fietsdepot Haaglanden.
Heeft u éééén of meerdere kinder­
Vooruitblik
fifietsen die u kunt missen? En is deze nog in een redelijijke tot goede staat? Geef hem dan tijijdens de actieweken aan het Kinderfifietsen­ plan.
Redelijijke tot goede staat
Het Kinderfifietsenplan zoekt in totaal 1.000 kinderfifietsen in redelijijke tot goede staat in alle wielmaten tot en met 28 inch (fifiets­ maat voor volwassenen). Naast stadsfifietsen zijijn ook andere soor­ ten fifietsen welkom. Mountainbikes en racefifietsen gaan bijijvoorbeeld naar sportcentra en kunnen daar door kinderen worden gebruikt.
De ANWB en gemeente Den Haag werken voor het Kinderfifietsenplan samen met onder andere Stichting Leren Doen, Stichting Leergeld, Voedselbank, Ooievaarspas, Breed Actief, de Fietsburgemeester, Stichting Welzijijn en het Fietsdepot Haaglanden.
Meer informatie?
denhaag.n/kinderfifietsenplan
Kunt u een kinderfifiets missen? Geef hem weg.
Actueel Vooruitblik ■ 12apriltoteind2022:
valerie kuypers
               Werkzaamheden in Centrum, Escamp en Segbroek
vervangen riool in Rustenburg Noord (gebied tussen Soestdijijksekade, Loosduinensekade, Zuider- parklaan en Escamplaan)
■ Halfapriltotbeginjuli: opknappen Groen van Prinstererlaan (tussen Monseigneur Nolenslaan en Laan van Meerdervoort)
■ 19 april 2021
tot augustus 2022: vervangen riool Spoorwijijk en herinrichting Jan van Beersstraat en omgeving.
■ Tot 23 april: nieuw asfalt op de Loevesteinlaan (tussen Markelostraat en Hengelo- laan op de rijijbaan richting Hengelolaan).
■ Tot half juli: vervanging asfalt door stenen bestrating in de Riouwstraat.
Meer informatie?
denhaag.nl/ bereikbaarheid
Koningskade krijijgt nieuwe laag asfalt
D it jaar zijijn er op vijijf plekken in Escamp, Centrum en Segbroek werkzaamheden gepland. De eerste beginnen eind april en de laatste wordt begin 2022 afgerond. Tijijdens de werkzaamheden zijijn er minder parkeerplekken beschikbaar en kan
het zijijn dat u moet omrijijden.
■ Op 26 april begint het werk aan de Troelstrakade. De riool­ aansluitingen van de huizen worden vernieuwd, er komt nieuw asfalt op het fifietspad en op de rijij­ weg. Er worden een aantal nieuwe bomen geplant. De werkzaam­ heden duren tot eind augustus.
■ Vanaf 26 april tot begin juli wordt er aan de rotonde De La Reyweg­Dierenselaan­Steijnlaan gewerkt. Het winkelcentrum Dierenselaan blijijft bereikbaar tijijdens het werk.
■ Vanaf juli tot september wordt er gewerkt aan het fifietspad op de brug bijij het Veluweplein.
■ De Zevensprong is het kruispunt waar de Loosduinseweg, de Loos­ duinsekade, de Paul Krugerlaan, de De La Reyweg, de Apeldoornselaan, de Beeklaan en de Regentesselaan samenkomen. In september worden alle verkeerslichten, de kabels en de installatie die de verkeerslichten regelt op de kruising vervangen. De werkzaam­ heden duren ongeveer acht weken. ■ De Schalk Burgerstraat krijijgt vrijijliggende fifietspaden en wordt een eenrichtingsstraat. De werk­ zaamheden beginnen in september en zijijn begin 2022 klaar.
Meer informatie?
denhaag.nl/bereikbaarheid denhaag.nl/fifietsen
G
emeente gaat in de maand mei het asfalt van de Koningskade vervan­
voerd tussen 20.00 uur en 5.30 uur. Alleen in de avond en nacht is de weg afgesloten. Er zijijn omleidings­ routes van en naar het centrum, vanuit Scheveningen en vanaf de Utrechtsebaan (A12). Op www.denhaag.nl/koningskade vindt u een kaartje met een beschrijijving. De werkzaamheden beginnen op 3 mei en duren tot uiterlijijk 28 mei.
Meer informatie?
denhaag.nl/koningskade
 Den Haag openbaar maakt het vervoer
gen. Het gaat om het gedeelte tussen de Javastraat tot de Konings­ tunnel en vanaf de Koningstunnel tot de Zuid Hollandlaan. Dit is nodig omdat het asfalt niet meer aan de veiligheidsnormen voldoet. Vooral motoren hebben straks profifijt van het nieuwe asfalt.
Overdag en tijijdens de spitsuren blijijft de Koningskade open. De werkzaamheden worden uitge­
Koningskade.
fifietsparkeren op auto orde
valerie kuypers