Page 5 190743_DPZ_Stadskrant_Nr.6_v2.pdf Full Version
							
                                12 juni 2019 Nummer 6
Stadskrant 5 Rotterdamsebaan
   De gemeente werkt aan de bereikbaarheid van stad en regio. Om de bereikbaarheid te verbeteren,
legt de gemeente de Rotterdamsebaan aan. Dit wordt de nieuwe weg tussen knooppunt Ypenburg (A4/A13) en de Centrumring van Den Haag. Lees over de voortgang van het project.
Vooruitblik
Open dag Rotterdamsebaan
   Tijijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 15 juni opent het pro­ ject Rotterdamsebaan de poorten van de
werkterreinen voor het publiek. Kom tussen 10.00 en 16.00 uur een kijijkje nemen op de werkterreinen in de Vlietzoom en knooppunt Ypenburg en bekijijk de werkzaam­ heden van dichtbijij.
Op beide werkterreinen is er voor jong en oud van alles te doen, te zien en te beleven. Loop de tunnel in, wandel onder de snelwegen A4 en A13 door en leer meer over de archeologische vondsten die zijijn opgegraven tijijdens de bouw. Maak kennis met de vakmensen op de bouwplaats en bekijijk machines, waarmee de Rotterdamsebaan wordt gebouwd. Ook zijijn er leuke kinderactiviteiten.
Tijijdens de open dag kunt u wandelen over een deel van de Rotterdamsebaan. Loop vanaf de Laan van Hoornwijijck over het werk­ terrein in de Vlietzoom en neem een kijijkje in de Victory Boogie Woogietunnel. Ook is het mogelijijk om over de toekomstige Rotter­ damsebaan onder de Laan van
Werk in uitvoering
Hoornwijijck, de verbindingsboog A4/A13, afrit 9 en de A4 door te lopen. Benieuwd naar hoe de Rotterdamsebaan is gebouwd? Langs de route staan informatie­ borden met uitleg over de bouw. Of stel uw vraag aan de bouwers.
Hoe komt u er?
Komt u naar de open dag op zater­ dag 15 juni? Het werkterrein in de Vlietzoom is alleen bereikbaar met het openbaar vervoer, de fifiets of te voet. De ingang van het werkterrein is via de Laan van Hoornwijijck, ter hoogte van Drievliet en tegenover tram­ en bushalte Laan van ’s­ Gravenmade. De route wordt aangegeven met borden. Tram 15 en bus 30 stoppen voor de ingang van het werkterrein; stapt u uit bijij de halte Laan van ’s­Gravenmade. Komt u met de fifiets, dan kunt u deze kwijijt in een gratis fifietsenstalling op het werkterrein. Wilt u toch met de auto komen? U kunt gratis parkeren bijij het ADO stadion (Haags Kwartier 55). Hiervandaan rijijden pendel­ bussen naar het werkterrein.
Meer informatie?
rotterdamsebaan.nl
De open dag van de Rotterdamsebaan in januari 2018 was een groot succes.
Actueel Vooruitblik ■ Bekijijkvanafhetuitkijijk-
frank jansen
               Nieuw parkeerterrein en loopbrug Drievliet
punt langs de Laan van Hoornwijijck de vorderingen op het werkterrein in de Vlietzoom. Het uitkijijkpunt vind je ter hoogte van de tramhalte aan de Laan van ’s-Gravenmade.
■ Meteengroeplangs- komen in het Trefpunt Rotterdamsebaan?
Stuur een e-mail naar rotterdamsebaan@denhaag.nl
Meer informatie?
Rotterdamsebaan.nl en volg de Rotterdamse- baan op Facebook en Twitter.
Kruising Binckhorstlaan­ Mercuriusweg 12 dagen dicht
Vanaf juli parkeren bezoekers van Drievliet op het nieuwe parkeerterrein van het familiepark. De Rotterdamsebaan komt te liggen op de plek van het huidige parkeerterrein van Drievliet. Daarom komt er aan de overzijijde van de Rotterdamsebaan een nieuwe parkeerplaats. Auto’s bereiken het parkeerterrein via de Laan van ‘s­Gravenmade. Vanaf daar lopen bezoekers van Drievliet via een loop­
brug naar de entree van het park. De loopbrug bestaat uit vier stalen delen en is 120 meter lang. Op de vloer van de brug liggen hardhouten planken met antislip stroken. Die zorgen voor grip, bijijvoorbeeld bijij nat weer. De hoge leuningen van de brug zorgen ervoor dat je als voetganger minder merkt van het verkeer dat onder de brug doorrijijdt. De buiten­ zijijde van de brug wordt bekleed met aluminium platen.
V
anaf vrijijdagavond 19 juli tot en met donderdag­ ochtend 1 augustus 2019
Binckhorstlaan­Mercuriusweg een nieuwe inrichting.
Tijijdens de werkzaamheden is de kruising geheel afgesloten voor autoverkeer. Verkeer van en naar de Binckhorst wordt omgeleid via de route Supernovaweg, Rijijswijijkse­ plein en Rijijswijijkseweg. Fietsers en voetgangers worden langs het werk geleid. Alle bedrijijven blijijven tijijdens de werkzaamheden bereikbaar.
Herinrichting
Sinds begin dit jaar wordt gewerkt aan de nieuwe inrichting van de Binckhorstlaan. Het werk is begonnen ter hoogte van Plutostraat en schuift stukje bijij beetje op richting Voorburg. Begin 2020 is de herinrichting van de Binckhorstlaan klaar.
        De loopbrug verbindt het nieuwe parkeerterrein met Drievliet.
frank jansen
auto orde   wegen, krijijgt de kruising
Den Haag openbaar
gaat de kruising Binckhorstlaan­ Mercuriusweg op de schop. Gedurende twaalf dagen wordt er non­stop, 24 uur per dag, door­ gewerkt om de kruising zo snel
24 uur per dag, 12 dagen lang werken aan de kruising
mogelijijk weer open te stellen voor het verkeer. Om de Rotterdamse­ baan en de toerit van de Victory Boogie Woogietunnel naadloos te laten aansluiten op de bestaande
maakt het vervoer fifietsparkeren op