Page 5 191239_DPZ_Stadskrant_Nr.8_v3.pdf Full Version
							
                                4 september 2019 Nummer 8
Stadskrant 5 Den Haag maakt het
   De gemeente investeert flflink in de stad. De aanleg van nieuw openbaar vervoer en onderhoud aan wegen, bruggen en riolering brengen onvermijijdelijijk hinder met zich mee. Uiteindelijijk is de stad straks klaar voor de toekomst. Op deze pagina leest u over plannen, werkzaamheden en resultaten.
Klaar
De snelste weg naar Scheveningen
   Ookinseptemberkan het nog druk zijijn op Scheveningen. Ver­ lies geen tijijd in de fifile: het is nu nog
makkelijijker om met de fifiets of het ov te gaan. Of kies eens voor een Park en Ride.
Ov en fifiets
Met het openbaar vervoer, de fifiets of bromfifiets bent u het snelst bijij het strand. Vanuit het centrum van Den Haag bent u op de fifiets in 20 minuten bijij de haven of op de bou­ levard. Parkeer uw fifiets gratis in een van de bewaakte stallingen. Er gaan ook verschillende bussen en trams rechtstreeks naar Schevenin­ gen. Toch met de auto? Op zomerse dagen zet de gemeente verkeersre­ gelaars in op Scheveningen.
Deelbakfifiets
Denk ook eens aan deze mogelijijk­ heden om op het strand te komen: ■ Park en Ride: u parkeert ergens anders in de stad, tegen een voor­ delig tarief. U reist daarna verder met het openbaar vervoer. Er zijijn acht P+R­locaties in en vlakbijij Den Haag.
Werk in uitvoering
■ Kies voor een deelbakfifiets. Vanaf september kun je in Den Haag gebruik maken van een elektrische deelbakfifiets. Makkelijijk om de kinderen mee te nemen of extra strandbagage en een kite. Er zijijn ook aanbieders van deelfifietsen en deelscooters. U vindt ze via www.denhaag.nl/fifietsen. Het is een proef tot eind 2019.
Met de fifiets in 20 minuten
op de boulevard
       Vraag reisadvies aan Harry. Deze digitale gids vertelt hoe u snel in Scheveningen komt en waar u uw fifiets of auto kunt parkeren. Harry is nieuw en leert nog bijij, elke vraag helpt hem om betere antwoorden te geven.
Kijijk op www.denhaag.com (beta­ versie). Typ bijijvoorbeeld in ‘naar Scheveningen’.
Meer informatie?
denhaag.nl/ bereikbaarheidscheveningen
■
 De gemeente Den Haag verbetert de fifietsroutes naar Scheveningen. Een groot deel is al klaar.
Actueel Vooruitblik ■ Vanafeindaugustus:groot
valerie kuypers
             Veilig fifietsen over de Waalsdorperweg
onderhoud in het Hofkfkwar- tier door gemeente, Stedin en waterbedrijijf Dunea. Stedin controleert de gasaansluitin- gen. Het hele gebied krijijgt nieuwe hoofdleidingen van waterengasennieuwe rioolaansluitingen.Ookkomt er nieuwe bestrating.
■ Vanaf2september: parkeergarage aan Ammuni- tiehaven weer open van maandag t/m vrijijdag van 7.00 tot 1.00 uur. De garage was sinds mei 2018 beperkt open vanwege bouwwerk- zaamheden (OCC). Verlaagd parkeertarief van 2 euro
per uur blijijft voorlopig gehandhaafd.
Meer informatie?
denhaag.nl/ bereikbaarheid
Werkzaamheden
Laan van Meerdervoort
D e gemeente werkt aan logi­ sche, snelle en veilige fifiets­ routes. De Waalsdorper­ weg is een belangrijijke route voor fifietsers. Daarom wordt de Waals­ dorperweg tussen de Van Alkema­ delaan en de Stalpertstraat veiliger gemaakt voor fifietsers. Samen met omwonenden en de wijijkorganisatie Benoordenhout heeft de gemeente
daarvoor een ontwerp gemaakt. Aan beide kanten van de Waals­ dorperweg komen fifietsstroken en de overgang van vrijijliggend fifiets­ pad naar fifietsstrook vanuit de Van Alkemadelaan wordt verschoven. In de bocht naar de Else Mauhslaan komen vrijijliggende fifietspaden. Door die aanpassingen kunnen fifiet­
sers er straks veiliger fifietsen.
Aan de overkant van de bushalte wordt de stoep breder. Daardoor
wordt de straat smaller en kunnen voetgangers gemakkelijijker overste­ ken. In de bocht bijij de Theo Mann­ Bouwmeesterlaan komt een mid­ deneiland, zodat voetgangers in twee keer kunnen oversteken.
Bijij het inplannen van de werk­ zaamheden kijijkt de gemeente al­ tijijd of er werkzaamheden gecom­ bineerd kunnen worden. Dit be­ spaart geld en zorgt voor minder overlast. De werkzaamheden aan de Waalsdorperweg worden ge­ combineerd met asfaltonderhoud en rioleringswerkzaamheden. Het werk duurt van 2 september tot half maart 2020. Bus 20 rijijdt tijij­ dens de werkzaamheden om via de Ruychrocklaan.
Meer informatie?
denhaag.nl/fifietsen
D
e Laan van Meerdervoort krijijgt nieuwe bestrating op de parkeervakken, de
Laan van Eik en Duinen of via het Goudenregenplein en de Aza­ leastraat. Dit is ook de omlei­ dingsroute voor de fifietsers. De routes zijijn met borden aangegeven.
Werkzaamheden
De werkzaamheden zijijn van maandag 9 september tot en met vrijijdag 18 oktober. In de week van 14 tot en met 18 oktober wordt ’s nachts de weg tussen de tramspo­ ren opnieuw geasfalteerd. Welke nacht precies is afhfhankelijijk van het weer. Dit duurt waarschijijnlijijk twee nachten. Deze werkzaamhe­ den brengen geluidsoverlast met zich mee.
Meer informatie?
denhaag.nl/bereikbaarheid
 Den Haag openbaar
stoepen en het Azaleaplein. Ook wordt het asfalt vervangen op het fifietspad, de rijijbaan en tussen het tramspoor. Het gaat om het ge­ deelte tussen de Goudenregen­ straat en het Azaleaplein en alleen om de rijijbaan in de richting van Loosduinen.
Bereikbaarheid
De rijijbaan richting Loosduinen, de fifietsstrook en de parkeervakken zijijn tijijdens de werkzaamheden afgesloten voor verkeer. Wonin­ gen en bedrijijven blijijven bereik­ baar voor voetgangers. Auto’s in de richting Loosduinen kunnen omrijijden via de Goudenregen­ straat, Kamperfoeliestraat, Mient,
maakt het vervoer fifietsparkeren op
auto
orde