Page 4 191239_DPZ_Stadskrant_Nr.8_v3.pdf Full Version
							
                                4 Stadskrant Actueel
4 september 2019 Nummer 8
    Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag. Het eerste jaar als stadsbestuur zit erop.
martijn beekman
Samen werken wijij aan een beter leven voor alle mensen in Den Haag
Wat krijijg je als je tien mensen op straat vraagt wat zijij doen om het leven van andere mensen een beetje be­
ter te maken? Dan krijijg je tien verschillende antwoorden. De een raapt het afval op dat hijij tegenkomt tijijdens een rondje hardlopen. Een ander begint een praatje met iemand die alleen zit in de kroeg. En weer iemand anders recyclet altijijd papier en plastic en doet elke week de boodschappen voor haar moeder.
Meer dan een half miljoen mensen
Elke dag werken meer dan een half miljoen mensen in Den Haag aan een beter leven voor zichzelf en voor anderen. Als stadsbe­ stuur werken we hard om daaraan bijij te dragen. Dat mochten we het afgelopen jaar al doen, samen met talloze mensen uit alle wijijken en buurten van de stad: jong en oud, van Bezuidenhout tot Loosduinen en van Scheveningen tot Ypenburg. Samen met 50.000 bedrijijven – van de middenstander tot de multinational – die onze stad laten brui­
sen. En samen met de gemeenteraad als hoogste instantie van onze stad.
Samen met hen willen we werken aan een stad die groeit en toch zichzelf blijijft. Een vei­ lige thuisbasis voor inwoners, bezoekers, be­ drijijven en organisaties. Waar iedereen mee­ doet in de wijijk, op het werk of op school. Waar iedereen de zorg krijijgt die hijij of zijij no­ dig heeft. Een stad waar je graag komt en ook makkelijijk kunt komen. En een stad die we graag goed achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen. Voor de een betekent het dat hijij minder eenzaam is. Voor de ander dat zijij vanuit de bijijstand een baan vindt. En voor weer iemand anders het vinden van een be­ taalbare, fifijne woning.
Keuzes maken
Soms moet je dan als stadsbestuur lastige keuzes maken, die niet iedereen leuk vindt. Dan knettert het: in de wijijk, maar soms ook tussen ons als wethouders. En soms gaan er ook dingen mis, die niemand wil. Van onge­ lukken in het verkeer tot de gasexplosie in de Jan van der Heijijdenstraat en de vonkenregen in Scheveningen in de nieuwjaarsnacht.
Maar wat er ook in onze stad gebeurt, we worden in ons werk elke dag weer gemoti­ veerd door mensen die de handen uit de mouwen steken. Op z’n Haags: recht door zee en aanpakken maar. Mensen die trots zijijn op hun en onze stad. En zo gaan wijij ook elke dag weer aan de slag. Dat lukt alleen als we veel mensen zien en spreken, goed naar elkaar luisteren en elkaar begrijijpen. Daarom zijijn wijij elke dag in de stad te vinden. Dat blijijven we doen. Omdat we zien dat Den Haag pas echt bloeit als je er samen tijijd en aandacht aan besteedt.
De zomervakantie zit erop. Evenals ons eer­ ste jaar als stadsbestuur. Nog drie jaar voor de boeg. Het voelt alsof we nog maar net zijijn begonnen. Wijij blijijven er dus voor gaan. Sa­ men met u werken we aan een beter leven voor iedereen in onze mooie stad achter de duinen.
Burgemeester Pauline Krikke en wethouders Bert van Alphen, Robert van Asten, Saskia Bruines, Rachid Guernaoui, Richard de Mos, Kavita Parbhudayal, Boudewijijn Revis en Lies- beth van Tongeren
We zien dat Den Haag pas echt bloeit als je er samen tijijd en aandacht aan besteedt
Meer informatie?
denhaag.nl/college