Page 4 200075_DPZ_Stadskrant_Nr.2_v1.pdf Full Version
							
                                4 Stadskrant Actueel
Isolatiesubsidie voor huizen tot 1992
29 januari 2020 Nummer 1
    Ook minder oude huizen isoleren loont. Daarom breidt de gemeente de subsidieregeling voor dak- en vloerisolatie uit. Hierdoor komen meer Haagse huiseigenaren in aanmerking voor isolatiesubsidie.
■ ■ De oude subsidieregeling gold alleen voor huizen van voor 1985. Dit is nu uitgebreid met woningen tot bouwjaar 1992.
€ 12,50 per vierkante meter
Voor de aanleg van een dak- en/of vloerisolatie kunt u €12,50 per vierkante meter subsidie krijijgen, tot een maximum van 50% van de werkelijijke kosten.
De subsidie is voor particuliere woningeigenaren, particuliere verhuurders, Verenigingen Van Eigenaren (VVE’s) en organisaties met een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) status.
De regeling loopt tot en met 31 december 2020. Er is een budget beschikbaar van in totaal € 900.000. Als het budget op is, sluit de rege- ling en kunt u geen aanvraag meer indienen. Op www.denhaag.nl/ duurzaamheid staat hoe u de sub-
€ 12,50 per vierkante meter subsidie voor dak- en vloerisolatie
sidie kunt aanvragen en aan welke voorwaarden u moet voldoen.
Subsidie voor groen dak
Naast de subsidie voor dak- en/of vloerisolatie kunt u bijij de gemeente ook subsidie aanvragen voor de
aanleg van een dak dat begroeid is met planten. De combinatie van dakisolatie en daarop een groen dak zorgt voor een uitstekend geïïsoleerde woning.
Vier keer winst
Wethouder Liesbeth van Tongeren (Duurzaamheid): ‘Iedereen wil een comfortabel huis en minder ener- gie verbruiken. Isoleren is een be- langrijijke stap daarbijij. Het is goed voor het milieu, goed voor je eigen huishoudboekje, maakt je huis aangenamer en zorgt voor lokale banen. Dat is vier keer winst.’
Meer informatie?
denhaag.nl/duurzaamheid
zorgen ervoor dat de fifietsenstalling voldoende wind- en waterdicht is. De stalling is de grootste van Den Haag en de 1 na grootste stalling van Nederland. Met een oppervlakte van 8.000 m2 is er plaats voor 8.500 fifietsen. Daarbijij is rekening gehouden met 20 procent afwijijkende exemplaren en 600 ov fifietsen.
Meer informatie?
denhaag.nl/rondjecentraal
Bewoners van de Aardbeistraat veegden 1 januari samen hun straat.
Schoonste straten van Den Haag
inge van mill
        Fietsenstalling KJ-plein binnenkort open
Op 1 januari gingen in de hele stad honderden bewoners aan de slag om hun straat op te ruimen. Zijij deden mee aan de Schoonste Straatverkiezing. De Aardbeistraat in Segbroek kreeg de meeste stemmen en mag zich de schoonste straat van Den Haag noemen.
■ ■ Voor het tweede jaar op rijij organiseerde de gemeente met Oud en Nieuw de Schoonste Straat- verkiezing. Per stadsdeel is er een winnende straat die €2.500 mag besteden aan bijijvoorbeeld een straatfeest. De winnaars per stads- deel zijijn:
■ Centrum: Fischerstraat
■ Escamp: Carry van Bruggenhof ■ Haagse Hout: Oostduinlaan
■ Laak: Bergmannstraat
Vraag een container aan
■ De gemeente wil het scheiden van afval zo makkelijijk mogelijijk voor u maken. Staat er in uw buurt nog geen container voor het scheiden van plastic verpakkingen, blik en drinkpakken? Vraag dan een bovengrondse container aan en geef zelf aan op welke plek deze container moet komen te staan. Dat kan door een e-mail te sturen naar afvalenschoon@denhaag.nl.
Meer informatie?
denhaag.nl/afval
■ Leidschenveen-Ypenburg: Laan van Leidschenveen
■ Loosduinen: Dr. J. Presserstraat ■ Scheveningen: Vuurbaakstraat ■ Segbroek: Aardbeistraat
36 straten
Met de Schoonste Straatverkiezing stimuleert de gemeente bewoners om samen te zorgen voor een schone en nette stad. Dit jaar deden 36 straten mee, verdeeld over alle acht de stadsdelen. Na het schoon- maken, konden buurtgenoten stemmen op de schoonste straat in hun stadsdeel. De straat met de meeste stemmen van de hele stad is de Aardbeistraat in Segbroek.
Meer informatie?
denhaag.nl
Ophaaldagen kerstbomen gemist?
■ Heeft u de ophaaldagen voor kerstbomen gemist? Breng uw kerstboom naar het afvalbreng- station aan de Plutostraat 1 (Binckhorst, stadsdeel Laak) of De Werf 11P (Zichtenburg, stadsdeel Loosduinen). Vergeet uw afvalpas niet. Die heeft u namelijijk nodig om binnen te komen. U kunt ook een afspraak maken om uw boom gratis op te laten halen.
Meer informatie?
denhaag.nl/afval
De fifietsenstalling Koningin Julianaplein gaat binnenkort open voor gebruik. Naar verwachting wordt eind maart de stalling feestelijijk geopend.
■ ■ De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de afbfbouw van de fifietsenstalling. Zo zijijn de instal- laties gerealiseerd, de vloeren, wanden en het plafond afgewerkt en de fifietsrekken geplaatst. De sleutels van de fifietsenstalling zijijn
Excellente scholen in Den Haag
■ De Johan de Wittscholengroep en de School voor Jong talent van het Koninklijijk Conservatorium mogen zich opnieuw een ‘Excellente School’ noemen. In totaal kregen 62 Nederlandse scholen en school- soorten het predicaat Excellente School 2019. Het predicaat is een erkenning voor scholen (of school- soorten) die onderwijijs bieden van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheiden van andere goede scholen doordat ze uitblinken met een specififiek profifiel.
inmiddels overgedragen aan de gemeente maar voordat de fifietsen- stalling open kan moet er nog tijijde- lijijke overkappingen boven de drie entrees gemaakt worden.
Voor de overkappingen voor de entrees moet de bovenbouw straks functioneren. Nu de bouw hiervan vertraagd is, heeft de gemeente een oplossing gevonden in tijijde- lijijke overkappingen om de fifietsen- stalling toch spoedig in gebruik te nemen. De tijijdelijijke overkappingen
          Uitgebloeide bloembollen naar de stadsboerderijij
Met een bakje narcissen of blauwe druifjfjes haal je het voorjaar in huis. Maar wat doe je als de bollen zijijn uitgebloeid? Weggooien is zonde. Lever ze tot eind april in op de stadsboerderijij. In het najaar worden ze met kinderen herplant zodat volgend jaar iedereen er plezier aan kan beleven.