Page 5 200075_DPZ_Stadskrant_Nr.2_v1.pdf Full Version
							
                                29 januari 2020 Nummer 1
Stadskrant 5 Den Haag maakt het
   De gemeente investeert flflink in de stad. De aanleg van nieuw openbaar vervoer en onderhoud aan wegen, bruggen en riolering brengen onvermijijdelijijk hinder met zich mee. Uiteindelijijk is de stad straks klaar voor de toekomst. Op deze pagina leest u over plannen, werkzaamheden en resultaten.
Werk in uitvoering
Rotonde Westduinweg - Schokkerweg
   Begin januari is begon- nen met de aanleg van een rotonde op de kruising van de West- duinweg met de
Schokkerweg in Scheveningen. De rotonde zorgt voor een betere en veiliger doorstroming van het auto- verkeer. Fietsers krijijgen voorrang op de rotonde waardoor zijij veiliger kunnen oversteken.
De kruising Westduinweg - Schokkerweg is een belangrijijke verbinding tussen Scheveningen Haven en Scheveningen Dorp. Door de hellingbaan van de Dr. Lelykade aan te sluiten op de nieuwe rotonde wordt ook het havengebied beter bereikbaar. Deze aansluiting was een grote wens van de Bewoners- organisatie Havenkwartier (BOH) en de gemeenteraad en is tijijdens verschillende informatiebijijeen- komsten naar voren gebracht. Dit heeft mede geleid tot de rotonde in deze vorm en op deze plek.
De rotonde zorgt er ook voor dat voetgangers veilig kunnen over- steken op de Westduinweg, de Schokkerweg en de Dr. Lelykade. In verband met de aanleg van de rotonde komen er ongeveer twintig
Vooruitblik
parkeerplaatsen langs de West- duinweg te vervallen.
Werkzaamheden
De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd. In januari zijijn de rijijbanen van de Westduinweg tijijdelijijk verlegd over het fifietspad. Bestaande straatverlichting is
Ook havengebied wordt beter bereikbaar
vervangen door tijijdelijijke en het werkterrein met hekken afgezet. De Westduinweg blijijft tijijdens de werk- zaamheden open voor doorgaand verkeer. Alleen tijijdens het asfalte- ren van de rotonde in maart van dit jaar is de Westduinweg twee nach- ten dicht voor verkeer. De Schokker- weg is tijijdens de werkzaamheden vanaf de Westduinweg dicht. Volg de omleidingsroutes. Eind maart zijijn de werkzaamheden afgerond.
Meer informatie?
denhaag.nl/bereikbaarheid
Eind maart is de rotonde gereed.
Actueel
■ DekadesvandePetroleum­ haven en de Calandkade zijijn vernieuwd. De houten funderingen zijijn vervangen door beton.
■ Degemeentewilde kruispunten op de President Kennedylaan veiliger maken. Bewoners kunnen tot en met 9 februari 2020 op de plannenreageren.
■ Bijij de Willemsparkbrug wordt gewerkt aan kabels en leidingen onder de brug.
Het verkeer kan hierdoor hinder ondervinden.
■ Tot half maart worden op de Jacob Schorerlaan delen van de stoep, parkeer­ plaatsen en de straatstenen vernieuwd.
Meer informatie?
denhaag.nl/ bereikbaarheid
gemeente den haag
                Werk in uitvoering
      Afsluitingen Utrechtsebaan/A12 voor de aanleg overkapping
Rondje Scheveningen: beter bereikbaar en veiliger
V oor de aanleg van de bredere overkapping over de Utrechtsebaan/A12 (net achter de Malietoren) wordt de A12 afgesloten. Dat gebeurt tijijdens weekenden en tijijdens een aantal doordeweekse nachten. Het autoverkeer moet rekening houden
met overlast.
De weg is dicht tussen de Zuid-
Hollandlaan (S101 en N44) en afslag 2 (Centraal Station-Centrum- Zuid). Verkeer vanuit Amsterdam en Utrecht wordt omgeleid richting de Ring N14. Verkeer vanuit Rotter- dam wordt omgeleid via de N211.
De afsluitingen in het weekend zijijn van vrijijdag 22.00 uur tot maandag 05.00 uur in de volgende weekenden: 31 januari/ 3 februari, 7/10 februari, 14/17 februari, 21/24 februari,
28 februari/1 maart, 13/16 maart, 20/23 maart en 27/30 maart. In het weekend van vrijijdag 6 maart duurt de afsluiting tot zaterdag 7 maart 23.59 uur vanwege de CPC loop.
De afsluitingen door de week zijijn van woensdag op donderdag tussen 22.00 uur en 05.00 uur op: 12/13 februari, 19/20 februari, 26/27 februari, 4/5 maart, 11/12 maart, 18/19 maart en 25/26 maart.
De Boslaan aan de kant van het Haagse Bos (stad in) is ingericht als tijijdelijijke weg. De Boslaan aan de kant van de Koekamp (stad uit) is voor autoverkeer geheel afgeslo- ten; voetgangers en hulpdiensten kunnen er wel door. De Malietoren blijijft bereikbaar. Routeborden wijijzen de weg.
D
e rotonde Westduinweg - Schokkerweg springt direct in het oog. Maar ook op
De Korte en Lange Zeekant aan de Noordboulevard krijijgen een nieuwe inrichting en het riool wordt vervangen. De auto is aan dit deel van de Zeekant straks alleen nog te gast. De parkeerplekken worden vervangen door laad- en loszones en groenstroken. De werk- zaamheden duren tot half februari.
Snel vanuit de binnenstad naar de Haven? Pak de fifiets. De gemeente werkt aan snelle, veilige en comfor- tabele fifietsroutes. De sterfifietsroute Scheveningen valt daaronder. Op dit moment zijijn er nog werkzaam- heden aan de Constant Rebeque- straat. Eind maart is deze sterfifiets- route helemaal gereed.
Meer informatie?
denhaag.nl/bereikbaarheid
 Den Haag openbaar
andere plekken in Scheveningen wordt gewerkt aan betere bereik- baarheid, verkeersveiligheid en een aantrekkelijijke inrichting.
Zo krijijgt het winkelgebied rond de Frederik Hendriklaan een uit- straling die past bijij dit deel van het Statenkwartier en de kruising Willem de Zwijijgerlaan. De Frederik Hendriklaan wordt ook veiliger. De werkzaamheden duren tot en met september.
Ook de Houtrustweg wordt op- nieuw ingericht. Dit is een onder- deel van de zeewering. Voor de veiligheid wordt het gedeelte vanaf de Pluvierstraat tot het Zuider- strandtheater opgehoogd. De werkzaamheden zijijn klaar in juni.
maakt het vervoer fifietsparkeren op
auto
orde