Page 6 200817_DPZ_Stadskrant_Nr.7_v3_Bladerbaar.pdf Full Version
							
                                6 Stadskrant Actueel
Streetsport: gratis sport voor de jeugd
15 juli 2020 Nummer 7
    Op 32 plekken in de stad kunnen Haagse kinderen en jongeren gratis sporten met een professio- nele sportbegeleider. Ook in de zomervakantie. Vooraf aanmelden voor Streetsport is niet nodig.
■ ■ In deze coronatijijd gelden voor Streetsport duidelijijke regels:
■ Tijijdens het sporten mag je normaal spelcontact hebben.
■ Voor en na het sporten moeten mensen van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand tot elkaar houden.
■ Blijijf thuis als je verkouden of grieperig bent en laat je testen op corona.
Locaties
Streetsport vindt plaats op 32 sportieve locaties verspreid over de stad, zoals Richard Krajicek Playgrounds en Cruyffff Courts:
■ Centrum: Vermeerpark, Wijijk­ park Transvaal, Deltaplantsoen, Cruyffff Court Schilderswijijk, Krajicek Playground Oranjeplein, Spico, Joubertplantsoen, Jennyplantsoen, Helena van Doeveren en Kortenbos ■ Escamp: Sporttuin Moerwijijk, Baambruggestraat, Krajicek Play­ ground Escampcarréé, Heeswijijk­ plein, Cruyffff Court Ado Den Haag, Krajicek Playground Bouwlust en Wateringse Veld
■ Haagse Hout: Krajicek Play­ ground Spaarwaterstraat en Jan van Riebeek
■ Laak: Krajicek Playground Ketel­ veld, Laakveld, Krajicek Playground Lipa en ‘t Zandje
■ Leidschenveen­Ypenburg: Van Campenvaart en Buurthuis ‘t Plekkie ■ Loosduinen: Cantateplein/ Houtwijijk, Bokkefort en Waldeck (Maurice Ravelweg)
■ Scheveningen: Sporttuin Duin­
dorp en Haringkade
■ Segbroek: Hondius en Newtonplein
Sportmaterialen lenen
Kijijk op Facebook.com/street­ sport070opwelkedagenentijijden de sportactiviteiten zijijn. Naast de activiteiten die door de Streetsport­ leiders worden aangeboden, kun­ nen kinderen en jongeren ook sportmaterialen lenen bijij deze be­ geleiders. Op deze manier kunnen zijij zelf bepalen wanneer en welke sport ze beoefenen.
Streetsport wordt altijijd begeleid door professionele Streetsport­ leiders van de stichting Werkgever Sportclubs Den Haag. Ook werkt de gemeente samen met wijijk­ organisaties en wijijkagenten.
Meer informatie?
Facebook.com/streetsport070
Veel mensen vieren dit jaar vakantie in hun eigen buurt.
Subsidie voor kinderactiviteiten
  BBQ in het Haagse Groen
Veel mensen vieren dit jaar vakantie in hun eigen buurt.
De gemeente helpt u om het voor kinderen in de buurt néét wat leuker te maken. Bekijijk alle activiteiten voor kinderen op www.denhaag.nl/kinderbuurt- vakantie. Of vraag subsidie aan om zelf een activiteit te organiseren.
■ ■ Wilt u zelf leuke activiteiten en bezigheden organiseren voor de kinderen in uw straat of buurt? Dan kunt u hiervoor subsidie aan­ vragen. Mogelijijke activiteiten zijijn een sportmiddag, een buurtspeur­ tocht, een knutseluurtje of een ka­ raoke. U kunt ook uw straat vrijij maken zodat kinderen extra ruimte hebben om te spelen.
Ga mee Naar Buiten!
■ Ontdekken, bewegen en spelen in de natuur is leuk en gezond. Naar Buiten! organiseert allerlei activiteiten in de Haagse groen­ gebieden voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders. De activi­ teiten zijijn in verschillende parken, bossen en duinen, zoals in Meijijendel, Haagse Bos, het Zuiderpark en op landgoed Ockenburgh.
Meer informatie?
kidsproof.nl
Regels en voorwaarden
■ Het maximumbedrag per activi­ teit is 750 euro.
■ De subsidie is niet bedoeld voor eten en drinken.
■ De activiteit moet passen binnen de coronamaatregelen, die gelden op het moment dat de activiteit wordt uitgevoerd.
■ U heeft goedkeuring voor de activiteit van uw buurtgenoten en u zorgt voor voldoende toezicht.
■ Uw aanvraag is voor een activi­ teit in de eigen buurt of straat.
■ De subsidie is niet bedoeld voor professionele organisaties.
■ Voor een activiteit op straat, heeft u een vergunning nodig.
Meer informatie?
denhaag.nl/kinderbuurtvakantie
Kinderactiviteiten in de zomervakantie
■ Tijijdens de zomervakantie zijijn er in Den Haag en omgeving veel activiteiten voor kinderen.
Zo organiseren bijijvoorbeeld
Don Bosco, het Haags Kinder­ atelier, YMCA Ypenburg, TrashUre Hunt en het Museon kinder­ activiteiten. Kijijk ook eens bijij de theaters of musea in uw buurt. Ieder stadsdeel heeft een activiteitenkalender.
Meer informatie?
denhaag.nl/kinderbuurtvakantie
In de zomer steken veel mensen graag de barbecue aan. Niet iedereen heeft een tuin of balkon waar dat kan. Daarom mag je ook barbecueëën in het Haagse Groen. Houd het veilig en verantwoord en ruim na aflfloop alles netjes op.
■ ■ Op heel veel plekken in Den Haag kun je barbecueëën. Ook op het Noorderstrand of in onze groengebieden. Om het extra makkelijijk te maken, heeft de gemeente in een aantal parken speciale barbecueplaatsen in­ gericht. Deze vind je in het West­
VakantiePas voor kinderen
■ Vlak voor de zomervakantie krijijgen alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar op de Haagse basis­ scholen de VakantiePas. Met dit gratis boekje in paspoortformaat krijijgen kinderen korting op allerlei leuke activiteiten zoals sport en spel, restaurants, musea, work­ shops, cultuur en rondvaarten.
Op de website vindt u een overzicht van de kortingen.
Meer informatie?
vakantiepas.nl
broekpark (op de speelweide), in het Zuiderpark (op de speelweide en het Roggeveld) en in De Uithof.
Op de plekken waar barbecueëën niet mag, staat dit duidelijijk aan­ gegeven. Zo mag je in het West­ duinpark vanwege de beschermde natuur niet van de paden af en mag je er dus ook niet barbecueëën. Dit geldt ook voor het Rosarium in het Westbroekpark. In Park de Verademing zijijn te veel spelende kinderen om te kunnen barbecuen,
Spelregels
Op www.hethaagsegroen.nl staan
de belangrijijkste spelregels. Zo mag je niet barbecueëën langs de bos­ randen en moet de barbecue veilig en ver genoeg van de grond staan, zodat het gazon geen schade kan oplopen. Overgebleven etenswaren en afval horen in de afvalbak.
Coronarichtlijijnen
Vergeet ook de coronarichtlijijnen niet: houd afstand, niet met te veel mensen, blijijf thuis bijij klachten en was regelmatig je handen.
Meer informatie?
hethaagsegroen.nl
          Doe mee met het NK Stoepranden
Stoepranden is een spel dat iedereen, van jong tot oud, kan spelen.
Iedereen kan deze zomer meedoen aan het NK Stoepranden (zie pagina 16). Tot de zomervakantie kunnen kinderen oefenen op een aantal playgrounds. U kunt ook een stoeprand voor de buurt lenen. Stuur daarvoor een e-mail naar jeugd@denhaag.nl. ilse van beest