Page 6 210060_DPZ_Stadskrant_Nr.2_v3.pdf Full Version
							
                                6 Stadskrant Gemeenteraad
Wat vinden de fracties van......... de Nota Haagse Hoogbouw?
17 februari 2021 Nummer 2
Kort
Raadsvergaderingen
De Haagse gemeenteraad vergadert in verband met de lockdown-maatregelen tot aan het meireces volledig digitaal, zonder publiek.
Het stemmen gebeurt ook digitaal in de avond, zodat alle raadsleden vanuit huis hun stem kunnen uitbrengen.
Commissie- vergaderingen
De commissies vergaderen ook volledig digitaal en zonder publiek.
Informatie
Wilt u spreken in de raad?
Iedereen kan spreken tijijdens raads- en commissieverga- deringen over onderwerpen die op de agenda staan.
Dit heet ‘Stad in de raad’. Voor inlichtingen hierover of om u aan te melden, kunt u terecht bijij de griffiffiffie: telefoon (070) 353 31 31 of e-mail griffiffiffie@denhaag.nl.
Informatie over de raad
Informatieoverderaad,
de volledige agenda’s, besluiten en verslagen van de raad en commissies vindt u op www.denhaag.nl/ gemeenteraad. De stukken zijijn ook in te zien bijij het DenHaagInformatie- centrum (Stadhuis, Spui 70).
Een vergadering volgen
Kijijk op www.denhaag.nl/ uitzendingenraad of
Den Haag TV (Ziggo kanaal 40) voor een live uitzending van de commissie- of raadsvergaderingen.
Adres gemeenteraad
Postbus 19157
2500 CD Den Haag E-mail: raad@denhaag.nl
Raadsvergaderingen Donderdag 4 maart, 10.00 uur, digitaal
Donderdag 25 maart,
10.00 uur, digitaal
Meer informatie?
denhaag.nl/gemeenteraad
De fracties in de gemeenteraad zijijn verantwoordelijijk voor de inhoud van deze pagina.
     Iedere maand kunnen inwoners via social media kiezen over welk onderwerp ze de standpunten van de verschillende fracties willen lezen. Deze maand kreeg de Nota Haagse Hoogbouw de meeste stemmen. CDA, VVD en Haagse Stadspartijij geven hun mening. Wilt u mee- stemmen over wat het volgende onderwerp moet worden? Volg dan het Twitteraccount van de Haagse gemeenteraad: @Gemeenteraad070
Hoe maken we Den Haag toekomst­ bestendig en bieden we voldoende woon­ en werkruimte voor alle mensen die hier willen wonen, werken en studeren? Hoogbouw kan een oplossing bieden. Dit staat beschreven in de Nota Haagse hoogbouw: Eyeline en Skyline.
De skyline van Den Haag vanaf de Koekamp.
valerie kuypers
Hou hoogbouw
Haags
Hoogbouw is geen doel. Onder specififieke voorwaarden kan hoog­ bouw een rol vervullen in de opgaven waar de stad voor staat. De belofte die de nota biedt is echter niet ingelost door het huidige stadsbestuur. Er liggen inmiddels al 16 postzegelplannen zonder dat er gebiedspecififieke uitwerkingen zijijn gemaakt over voorzieningen, groen en bezonning. Het college wil nu de mogelijijk­ heden voor hoogbouw verder verruimen. Dat is wat ons betreft niet aan de orde. Laat het stads­ bestuur eerst maar deze nota toepassen.
Gehoord op de tribune
Als honden­ bezitters meer terugzien van hun hondenbelasting, zullen ze ook meer bereid zijijn de belasting te betalen.
Just de Wit, namens de Koninklijijke Hondenbescherming in de ochtend- vergadering van de commissie Leefomgeving van 4 februari 2021.
        Bouwen voor
gezinnen
Wat ons betreft krijijgen gezinnen de allerhoogste prioriteit. Het liefst willen we meer gezinswoningen met tuin. Als er daar geen plek voor is dan willen we veel meer grotere gezinsappartementen. Vóóóór het bouwen zouden we bovendien de ‘Haagse norm’ van onze wethouder Hilbert Bredemeijijer moeten hante­ ren. Dat betekent aandacht voor de leefbfbaarheid en een garantie vooraf voor genoeg sportvoorzieningen, groen, speelplekken, maar ook huisartsen en cultuur. Zo behou­ den we gezinnen voor onze stad.
Haags herkenbare
hoogbouw
Haagse Hoogbouw moet ook echt Haags zijijn. Herkenbaar voor de stad. Wijij willen dat de uitstraling van de Haagse hoogbouw bijij elkaar past. Ieder gebouw mag uniek zijijn, maar moet passen binnen een groter geheel van architectuur. En moet een toevoeging zijijn aan de openbare ruimte. We moeten groen toevoegen. We hebben een mooie traditie in Den Haag met de Nieuwe Haagse School, nu is het tijijd voor een nieuwe Nieuwe Haagse School.
Richard de Mos,
Hart voor Den Haag/Groep de Mos
Meer aandacht voor het Haagse lokale belang in de landelijijke politiek, dat is waar we voor gaan. Voor verschillende
prioriteiten die in onze stad leven is er te weinig aandacht en geld. Bijijvoorbeeld om Den Haag Zuidwest een boost te geven, de verbouwing van het Binnenhof te compenseren en investeren in bereikbaarheid. Hier wil ik mijij nog meer voor inzetten en hoop daarbijij natuurlijijk op uw steun.
Heeft u ideeëën hierover?
Bericht me dan alstublieft via richard.demos@denhaag.nl en dan gaan wijij graag voor u aan de slag. Voor een sterker Den Haag.
             De raad aan het woord
      Adeel Mahmood, NIDA
Rotterdam dat deze organisaties voor (omgerekend) 200 tot
350 miljoen aan maatschappelijijke activiteiten uitvoeren. Ik ken de organisaties in Den Haag ook niet anders dan dat zijij zich al decennia- lang inzetten voor de kwetsbaren en op heel veel vlakken een bijijzondere bijijdrage leveren met hun (onbe- taalde) vrijijwilligerswerk. Onmisbaar. Wat NIDA betreft komt er meer erkenning en waardering voor deze bijijzondere krachten in onze samenleving.
Cees Pluijijmgraaffff, CDA
In onze mooie stad wonen veel mensen die tot de middenklasse behoren. Denk aan dejufopde basisschool, de
politieman op straat of de mensen in de zorg. Het leven in onze stad wordt er voor hen niet goedkoper op. Alleen al het kopen van een huis is bijijna onmogelijijk met de hoge huizenprijijzen. Hoe behouden we deze mensen voor onze stad en trekken we nieuwe docenten, politieagenten en zorgmede- werkers? Het antwoord op die vraag is niet makkelijijk, maar begint in onze ogen met het bouwen van de juiste huizen: gezinswoningen en gezinsappartementen.
    Religieuze en levensbeschouwe- lijijke organisaties dragen veel bijij aan de samenleving. Onlangs bleek uit onderzoek in