Page 6 220201_DPZ_Stadskrant_Nr.3_v2.pdf Full Version
							
                                6 Stadskrant Actueel
WeTreldreis door
Ga op zaterdag ijijdens de Wereldreis www.nederlandvoorvluchtelingen.nl. een handig overzicht van alle Reis je mee? Post
19 maart mee op Wereldreis door eigen stad. Dit jaar doen meer dan veertig organisaties mee. Tussen 12.00 en 17.00 uur heten zijij je graag welkom voor een praatje, rond­ leiding, workshop of andere activiteit. Ontdek heel Den Haag in een middag tijijdens deze inspirerende stedentrip voor en door Hagenaars.
door eigen stad kun organisaties en de activiteiten die het op Facebook
je meedoen met in­ Urban en sport zijij organiseren. Ook ligt een leuke Houd de Facebook eventpagina van spirerende workshops, Maak tijijdens de Wereldreis kennis Wereldreis­gadget voor je klaar. de Wereldreis www.facebook.
stadswandelingen en rondleidin­ met de sportieve en urban kant van com/gemeenteDH en de website
gen. Gewoon even binnenlopen om te kijijken of een praatje te maken kan natuurlijijk ook. Je maakt je eigen wereldreis, in je eigen tempo. De hele middag rijijden er gratis ‘hop­on, hop­offff’ Wereldreisbussen langs alle locaties. Je kunt ook gebruik maken van Wereld­ reisfifietsen.
Religie en spiritualiteit
Tijijdens de Wereldreis openen meerdere moskeeëën, kerken, tempels en spirituele centra hun deuren. Ontdek bijijvoorbeeld hoe er in de islam wordt omgegaan met de dood (Rukun Islam). Of neem een kijijkje bijij een hindoeïïstische tempel (Dew Mandir).
Ontdekken en verhalen
Kom kijijken en luisteren naar verhalen van andere inwoners van Den Haag. Bekijijk een tentoon­ stelling over 111 jaar Chinese migratie­ en familieverhalen (Beeld en Geluid). Of ga naar een optreden van het Mama Verhalen Koor. Vluchtelingenwerk opent ook haar deuren tijijdens de Wereldreis. Zijij laten zien op welke manier zijij hulp geven aan vluchtelingen. Ook geven ze informatie hoe inwoners van Den Haag zelf een bijij­ drage kunnen leveren. Kijijk ook op
onze stad. Neem bijijvoorbeeld een kijijkje bijij een hiphop studio (Aight/ Haags Hip Hop Centrum) of doe mee aan een workshop potten­ bakken (Zinderin Kunst).
Ontmoetingsplaats
Bijij de ontmoetingsplaats – op de hoek Grote Marktstraat/Spui – kun je in gesprek gaan met organisaties die zich inzetten tegen racisme en discriminatie. Hier kun je ook een programmaboekje ophalen met
Wereldreisbussen en fifietsen
Er vertrekken de hele middag gratis ‘hop­on, hop­offff’ Wereldreisbussen en je kunt gebruik maken van Wereldreisfifietsen.
De Wereldreis door eigen stad vindt plaats in verband met de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Door met elkaar in gesprek te gaan ontstaat er meer begrip en kun je vooroordelen wegnemen.
www.denhaag.nl/wereldreis in de gaten voor updates over het programma. Laat ons en anderen op social media weten dat je met ons meereist. En vermeld #wereldreisdoor- eigenstad wanneer je over het evenement post. Het programma- boekje met kaart is verkrijijgbaar bijij de deelnemende organisaties en de ontmoetingsplaats.
Meer informatie?
denhaag.nl/wereldreis
16 maart 2022 Nummer 3
     Ontdek heel Den Haag in een middag tijijdens deze inspirerende stedentrip voor en door Hagenaars.
emmy de graaf