Page 2 190905_DPZ_Stadskrant_Nr.7_v2.pdf Full Version
							
                                2 Stadskrant Actueel
10 juli 2019 Nummer 7
   Haags Verhaal Reizend verhalencircus verbindt Hagenaars uit verschillende groepen
De wereld een beetje leuker maken
Het Haags Verhaal brengt groepen Hagenaars samen die iets gemeen hebben, maar elkaar anders nooit zouden tegen­ komen. Lekkernassùùh ontmoette donderdagavond 20 juni
Les Amis de Cuisine.
De voormalige gymzaal in het Zeeheldenkwartier – thuis- basis van Lekkahnassùùh – stroomt langzaam vol met
mensen. Drie vrouwen in koksbuis serveren vanachter de bar tomaten- paprikasoep met pesto, desembrood en zeewiertapenade. Alle drie zijijn ze lid van Les Amis de Cuisine, een Haagse vereniging van kookliefhfhebbers. De 250 leden koken in vaste groepjes elke maand een vier tot zesgangenmenu in hun eigen professionele keuken aan de Kerketuinen.
Een heel andere wereld dan de gymzaal waar ze vandaag te gast zijijn. Lekkah- nassùùh wil de aanjager zijijn van een eerlijijk, lokaal voedselsysteem in en rondom Den Haag. De vereniging telt 400 leden die gebruik kunnen maken van een wekelijijks pakket met biologische groente en fruit van het seizoen. Vrijijwilligers halen het voedsel op bijij boeren in de omgeving, koken in de Volkskeuken of helpen op de wekelijijkse markt.
De ontmoeting van Les Amis de Cuisine en Lekkahnassùùh is de zesde bijijeenkomst van het Haags Verhaal. ‘Den Haag heeft veel verschillende groepen die elkaar niet vaak tegen komen,’ zegt bedenker Astrid Feiter. ‘Met het Haags verhaal brengen we mensen met elkaar in contact en willen we de veelzijijdigheid van de stad laten zien. Mensen leven te veel langs elkaar heen. Met het Haags verhaal willen we de wereld een beetje leuker maken.’
Liselotte Bredius is initiatiefneemster
Contact met de gemeente
Astrid Feiter: ‘Den Haag heeft veel verschillende groepen die elkaar niet vaak tegenkomen.’
piet gispen photography
Ook Richard van Beekum, sinds zeven jaar lid van Les Amis de Cuisine, had al jong een passie voor koken. ‘Ik had een zaterdagbaantje bijij de slagerijij. Als er vlees over was mocht ik dat mee naar huis nemen. Met het Margriet kookboek in de hand ging ik aan de slag in de keuken. Dat was echt mijijn basisbijijbel om te leren koken.’ Voor Richard is koken altijijd een hobby gebleven naast zijijn werk als controller. Maar ook al koken ze bijij Les Amis de Cuisine nog zulke ingewikkelde recepten, zijijn lievelingsgerecht blijijft stoofpeertjes. ‘Die maakte mijijn moeder altijijd op mijijn verjaardag en met Kerstmis en Pinksteren.’
Aan het eind van de avond worden er plannen gemaakt om een keer samen te gaan koken. Het begin is er want de soep van vanavond is gemaakt door de koks van Les Amis de Cuisine, met ingrediëën- ten van Lekkahnassùùh.
 Haags Verhaal
Het Haags Verhaal is een foto- en levensverhalenproject. Het brengt de stad in beeld in 155 groepsfoto’s van gemeenschappen in de stad. Alle foto’s komen terecht in een fotoboek en een rondreizende expositie. Elke maand is er een verhalenavond met twee gemeen- schappen. Zo was er een ontmoe- ting tussen de kringloopwinkel in de Fahrenheitstraat en het Venduehuis en tussen Sociëëteit
De Witte en Vadercentrum Adam. Wilt u ook meedoen met het Haags Verhaal? Stuur een e-mail naar mail@haagsverhaal.nl.
Meer informatie?
haagsverhaal.nl
van Lekkahnassuh. Als kind hield ze al van koken. ‘Dat komt door mijijn Indische roots. Bijij mijijn oma stond er altijijd eten op het vuur.’ Jarenlang werkte ze in de ICT tot ze op een dag besloot te kiezen voor haar passie. Haar Australische vriendin ging terug naar huis omdat ze bang was voor het verlies van zekerheden. ’Dat vond ik zo erg. Ik heb ontslag genomen om me helemaal op het koken te storten. Iedereen heeft dromen, maar we hebben de neiging onze dromen klein te maken. Ik wil laten zien dat het wel kan.’
In het begin kookte ze diners op locatie en op festivals. Zeven jaar geleden begon ze met Lekkahnassùùh. ‘Ik wilde graag bio- logisch koken maar dat is best wel duur. Als je het zelf organiseert is het goedkoper. Lekkahnassùùh is een heel mooi begin om anders om te gaan met lokaal voedsel en beter voor elkaar te zorgen. Den Haag heeft meer van dit soort plekken nodig.‘
            Stadsdeelkantoren Colofon
 E-mail: www.denhaag.nl/contact
Telefoon: 14070 (maandag t/m vrijijdag 8.30 tot 16.30 uur) WhatsApp: 06 21 30 02 80 (zelfde tijijden als 14070)
Balie: Den Haag Informatie ©entrum in Atrium stadhuis (maandag t/m vrijijdag 8.30 tot 16.30 uur) Post:Postbus12600,2500DJ DenHaag
Sociale media: twitter.com/gemeentedenhaag, facebook.com/gemeenteDH, instagram.com/gemeentedenhaag
Gemeenteberichten: Offiffifficiëële publicaties van de gemeente vindt u op www.overuwbuurt.overheid.nl
 Centrum/Stadhuis,Spui70,2511BT DenHaag Escamp,Leyweg813,2545HA DenHaag HaagseHout,Loudonstraat95,2593RV DenHaag Laak,Slachthuisplein25,2521EC DenHaag Leidschenveen-Ypenburg, Brigantijijnlaan 303, 2496ZT DenHaag Loosduinen,KleineKeizer10,2553CV DenHaag Scheveningen, Scheveningseweg 303,
2584AA DenHaag Segbroek,Fahrenheitstraat190,2561EH DenHaag Openingstijijden: www.denhaag.nl/stadsdeelkantoren Telefoon: 14070
 De Stadskrant verschijijnt elke vier weken
De volgende Stadskrant verschijijnt op: 4 september Uitgave: Gemeente Den Haag, Spui 70, Postbus12600,2500DL DenHaag
telefoon (070) 353 26 30
E-mail: stadskrant@denhaag.nl
Eindredactie: Corinne Leopold
Met bijijdragen van: Hans Oerlemans
Klachten bezorging: 088 - 056 15 95
Productie: Gemeente Den Haag, IDC
Reacties: Mail uw reactie naar stadskrant@denhaag.nl of bel (070) 353 26 30