Page 1 190905_DPZ_Stadskrant_Nr.7_v2.pdf Full Version
							
                                        Stadskrant
             10 juli 2019, nummer 7
Haags Verhaal
verbindt Hagenaars
2
Een rondje rond Den Haag Centraal 6
Een eerlijijke kans op de woningmarkt 8
Dag van de Roos in Westbroekpark 12
Contact 2 Ombudsman 3 Mantelzorg 5 Gemeenteraad 10 Jong 11 Agenda 12
De gemeente investeert de komende jaren flflink in aantrekkelijijke en veilige fifietsroutes, stallingen en verkeersveiligheid voor fifietsers.
Ruim baan voor de fifiets
valerie kuypers
      In 2040 moet de fifiets het belang­ rijijkste vervoermiddel in de stad zijijn. Om dat te bereiken investeert de gemeente de komende jaren flflink in aantrekkelijijke en veilige fifietsroutes, stallingen en verkeers­ veiligheid voor fifietsers.
■ ■ Dat staat in de nota ‘Ruim baan voor de fifiets - Fietsstrategie
Proef met deelfifietsen
■  Tot eind 2019 is er in Den Haag een proef met deelfifietsen, elektrische deelbakfifietsen en deelscooters. Als de proef goed werkt hebben veel mensen geen tweede fifiets meer nodig. Die bezetten nu veel ruimte in de stallingen bijij de stations. De gemeente heeft afspraken gemaakt om te voorkomen dat deelfifietsen overlast veroorzaken.
Meer informatie?
denhaag.nl/fifietsen
Den Haag 2040’ die het college van burgemeester en wethouders naar de gemeenteraad heeft gestuurd. ‘Onze ambitie is dat Den Haag een echte fifietsstad wordt, voor áálle Hagenaars,’ zegt wethouder Robert van Asten (Mobiliteit).
Den Haag groeit. Fietsen wordt gezien als een van de meest effiffifficiëënte manieren om de stad
goed bereikbaar, leefbfbaar en schoon te houden. De afgelopen jaren zijijn de inwoners van Den Haag al steeds meer gaan fifietsen. Samen maken ze 325.000 fifietsritten per week. Enkele punten uit de nota:
■ Meer snelle, comfortabele en veilige routes voor fifietsers (ster- fifietsroutes).
■ Onderzoek naar een oplossing
voor de combinatie fifietsers en voetgangers in de Grote Markstraat ■ In wijijken waar weinig mensen fifietsen worden bewoners verleid vaker voor de fifiets te kiezen.
■ 30 kilometer als norm voor straten met gemengd verkeer.
Meer informatie?
denhaag.nl/pers
DenHaag.nl uitgelicht
      Doe mee met de Energie uit de Wijijk Challenge
■ ■ Heeft u als groep bewoners een idee om uw wijijk duurzamer te maken en ervoor te zorgen dat er straks geen aardgas meer nodig is voor stoken en koken? Doe dan mee met de Energie uit de Wijijk Challenge. De gemeente stelt
€ 500.000 beschikbaar om goede ideeëën voor verschillende wijijken te ondersteunen. Er zijijn al veel wijijken, buurten en straten in
Den Haag waar bewoners met elkaar plannen maken of nadenken over mogelijijkheden om hun eigen
omgeving duurzamer te maken. Toch blijijven sommige van die initiatieven steken in de ‘planfase’. De gemeente wil groepen inwoners ondersteunen om bestaande - en nieuwe plannen verder te helpen. U kunt uw plan inzenden via energieuitdewijijk@denhaag.nl voor 1 oktober 2019. Heeft u hulp nodig? Kom naar de inloopsessies op 17 juli en 28 augustus.
Meer informatie?
denhaag.nl/duurzaamheid
 Zwemmen in de
zomervakantie?
Kijijk voor de openingstijijden van de Haagse zwembaden op denhaag.nl/zwemmen.
Het laatste nieuws
over uw stadsdeel?
Abonneer u op de wekelijijkse nieuwsbrief van @denhaag.nl. Kijijk op denhaag.nl/ nieuwsbrief.