Page 6 210763_DPZ_Stadskrant_Nr.7_v2.pdf Full Version
							
                                6 Stadskrant Utrechtsebaan
7 juli 2021 Nummer 7
   Om te zorgen dat Den Haag ook in de toekomst goed en veilig bereikbaar blijijft, heeft Utrechtsebaan (A12) een
grote onderhoudsbeurt nodig. Verkeer de stad in kan doordeweeks wel gebruik blijijven maken van de Utrechtsebaan. Het verkeer dat de stad via de Utrechtsebaan wil verlaten, wordt omgeleid. Op deze pagina leest u over de werkzaamheden, planning en hoe Den Haag bereikbaar blijijft tijijdens de werkzaamheden.
Opknapbeurt Utrechtsebaan
Planning
In augustus worden de werkzaamheden voorbereid. Van september tot en
met maart 2022 vinden de hoofdwerkzaamheden plaats. Kijijk voor de actuele planning op de www.denhaag.nl/ utrechtsebaan en op de sociale media van de gemeente.
Informatieavond
Op maandag 23 augustus om 19.00 uur houdt de gemeente een digitale informatieavond via Teams. Belangstellenden worden op dat moment bijijgepraat en krijijgen de mogelijijkheid om vragen
te stellen. De uitnodiging
voor deze avond volgt
begin augustus via een brief aan omwonenden en op de website www.denhaag.nl/ utrechtsebaan. Op deze website komt een link te staan naar de bijijeenkomst. Die kunt u ook later nog terugkijijken.
Meer informatie?
denhaag.nl/utrechtsebaan
  Den Haag voert van september 2021 tot en maart 2022 renovatiewerkzaam- heden uit aan de
Utrechtsebaan. De weg is onder- deel van de Rijijksweg A12 en loopt tussen de Zuid-Hollandlaan (S101) en de gemeentegrens bijij Voorburg. Dagelijijks maken ruim 60.000 auto’s gebruik van deze belangrijijke toegangsweg naar Den Haag.
Werkzaamheden
De Utrechtsebaan is aangelegd in een betonnen bak. Zowel de wanden als de ondergrond zijijn van beton. Dit alles is inmiddels 45 jaar oud en toe aan onderhoud. De gemeente gaat het beton repareren en het asfalt vervangen. Ook de wanden, middenberm en verkeerssystemen worden vervangen.
Planning
De voorbereidende werkzaam-
heden vinden plaats in augustus. Tijijdens de voorbereidende werk- zaamheden wordt de weg nauw- keurig geïïnspecteerd. Op die manier worden de schades in beeld gebracht.
Van september 2021 tot en met maart 2022 vinden de hoofdwerkzaamheden plaats. In deze hoofdfase worden de betonnen wanden en ondergrond gerenoveerd.
Den Haag bereikbaar
De werkzaamheden veroorzaken verkeershinder, maar de gemeente gaat er alles aan doen om de stad zo goed mogelijijk bereikbaar te houden en de hinder te beperken. Daarom blijijft de Utrechtsebaan tijijdens de hoofdfase bereikbaar voor het verkeer in de richting van het centrum en Scheveningen. Verkeer dat de stad wil verlaten, wordt omgeleid. Alleen tijijdens enkele weekenden in september en november worden beide rijij-
Tekst.
Utrechtsebaan.
richtingen afgesloten.
Het verkeer wordt daarnaast
continu in de gaten gehouden. Dat maakt het mogelijijk om met behulp
jurriaan brobbel
jurriaan brobbel
van verkeersmaatregelen in te spelen op verkeershinder en dynamische routeinformatie.
        Omleidingsroutes stad uit doordeweeks in september. Stad in blijijft bereikbaar.
■ ■ Tijijdens de werkzaamheden wordt het verkeer dat de stad
wil verlaten omgeleid. De omleidingen zorgen er dus voor dat Den Haag minder makkelijijk is te verlaten per auto. Deze hinder kan worden beperkt door als stad goed met elkaar samen te werken. Denk hierbijij aan deelvervoer, omleidingsroutes en thuiswerken. Speciaal voor ondernemers is een informatie-
Omleidingsroutes
■ ■ Tijijdens de hoofdwerkzaam- heden van september tot maart blijijft het doordeweeks altijijd mogelijijk om Den Haag via de Utrechtsebaan te bereiken.
Het verkeer de stad uit wordt omgeleid.
■ Verkeer in de richting van
pakket samengesteld. Het informatiepakket bestaat onder andere uit de omleidingskaarten, kant-en-klare nieuwsberichten, posters en een flflyer die ze kunnen delen met werknemers en leveranciers.
Het pakket is beschikbaar via www.denhaag.nl/utrechtsebaan.
Amsterdam en Utrecht wordt omgeleid over de N44, N14 en A4. ■ Verkeer in de richting van Rotterdam wordt omgeleid over de Rotterdamsebaan (S107)
Meer informatie?
denhaag.nl/utrechtsebaan
Informatiepakket voor ondernemers