Page 7 210763_DPZ_Stadskrant_Nr.7_v2.pdf Full Version
							
                                7 juli 2021 Nummer 7
Stadskrant 7 Den Haag maakt het
  Den Haag groeit. De gemeente wil de stad leefbfbaar, bereikbaar en verkeersveilig houden voor bewoners, ondernemers en bezoekers. We maken meer ruimte voor fifietsers, voetgangers en openbaar vervoer. Ook tijijdens bouw en herinrichting moet de stad bereikbaar zijijn. Werkzaamheden stemmen we dus zo goed mogelijijk op elkaar af.
Klaar
Ruim 1.000 kinderfietsen ingezameld
De Haagse inzamelactie voor het kinder- fifietsenplan van de ANWB is een groot succes. Van 20 april
tot en met 30 mei konden Hage- naars die een kinderfifiets over hadden die fifiets inleveren op ver- schillende locaties in de stad. De fifietsen worden opgeknapt door de Stichting Leren Doen en gaan dan naar kinderen die geen eigen fifiets hebben. De ambitie om 1.000 fifiet- sen te verzamelen is ruim gehaald. Er zijijn ook al 150 fifietsen opgeknapt en weggeven. Vóóóór de zomer- vakantie zullen nog eens 100 op- geknapte fifietsen de weg vinden naar kinderen. Zo kunnen ruim 250 kinderen met een eigen fifiets aan de vakantie beginnen.
De ingezamelde fifietsen zijijn op- geslagen bijij Stichting Leren Doen, de ANWB en Fietsdepot Haag- landen. Er staan al zo veel fifietsen in de werkplaats van Leren Doen dat de stichting op zoek is naar een extra locatie.
Vooruitblik
Kinderfifietsenplan gaat door
De tijijdelijijke inleveractie voor het ANWB kinderfifietsenplan is afgelo- pen. Dat betekent niet dat het Haagse ANWB Kinderfifietsenplan eindigt. Fietsen kunnen nog steeds worden ingeleverd bijij het hoofd- kantoor van de ANWB en Stichting Leren Doen.
■ Hoofdkantoor ANWB, Wasse- naarseweg 220
■ Stichting Leren Doen, Verhees- kade 5
Fietsen tot en met wielmaat 28 inch zijijn welkom. Naast stads- fifietsen mogen dat ook andere soorten fifietsen zijijn. Ook oude mountainbikes en racefifietsen kunnen worden ingeleverd. Die kunnen dan door kinderen worden gebruikt in sportcentra. De ANWB, Stichting Leren Doen, de gemeente en alle andere partners bedanken alle gulle gevers, ook namens alle kinderen en hun ouders.
Meer informatie?
denhaag.nl/kinderfifietsenplan
Opgeknapte fifietsen bijij de Stichting Leren Doen. De fifietsen gaan naar kinderen die geen eigen fifiets hebben. sander eijkenbroek
              Verbetering fifietspaden op het Veluweplein
Actueel
■ 5julit/m2augustus: groot onderhoud asfalt Troelstrakade
■ 5julit/m17september: vervangen gasleidingen Kneuterdijijk
■ 12julit/m6augustus: verbeteren verkeersveilig­ heid Banstraat
■ 12 juli t/m 20 augustus: vervangenverkeerslichten Brasserkade
■ 17 juli tot en met
15 augustus: afsluiting tramtunnel. Tramlijijnen 2, 3,4en6rijijdenom.
Meer informatie?
denhaag.nl/ bereikbaarheid
Werk in uitvoering
Werkzaamheden Piet Heinplein: afsluiting Mauritskade
ond het Piet Heinplein Couperusplein afgesloten.
wordt op dit moment een Verkeer richting Centrum rijijdt
H et Veluweplein is een druk verkeersplein. Voor fifietsers is de route over het plein de kortste en snelste verbinding
tussen Escamp en de binnenstad. Het Veluweplein wordt veiliger gemaakt voor fifietsers. Aan beide kanten van de brug worden de fifietspaden aangepast. Ook de fifiets-
Volg de advies- route tijijdens de werkzaamheden
oversteekplekken van het Veluwe- plein richting het Zuiderpark en vanaf de Hoefkfkade over De La Rey- weg naar het Veluweplein worden verbeterd. De werkzaamheden zijijn van 12 juli tot 25 september.
Al het verkeer kan tijijdens de werkzaamheden gebruik maken
van het Veluweplein. Maar door de werkzaamheden kan er wel verkeersoverlast ontstaan. Aan- geraden wordt om een andere route te nemen. U kunt omrijijden via het Soestdijijkseplein, de Vrees- wijijkstraat, de Loevesteinlaan en de Erasmusweg. Van de De La Reyweg bereikt u het Soestdijijkseplein via de Schaarsbergenstraat. De advies- routes gelden voor beide richtingen en is met borden aangegeven. Op www.denhaag.nl/bereikbaarheid staat een kaartje met de adviesroutes.
Buslijijn 51 rijijdt tijijdens de werk- zaamheden gewoon over het Veluweplein. De bushaltes blijijven in gebruik, op sommige momenten rijijdt de bus een andere route tussen de haltes. Kijijk voor meer informatie op www.htm.nl.
Meer informatie?
denhaag.nl/bereikbaarheid
R
Den Haag maakt het
openbaar vervoer
fifiets parkeren op
auto orde   helmplicht voor snorfifietsers.
stadsverwarmingsleiding verlegd. Ook komt er een nieuwe hoogspanningskabel tussen de elek- triciteitscentrale aan De Constant Rebecquestraat en het elektrici- teitsstation Nieuwe Schoolstraat. Deze werkzaamheden worden in delen uitgevoerd. Hierdoor zijijn er tot 10 augustus wisselende omleidingsroutes in de Elandstraat, rond het Piet Heinplein en de Hogewal. Sinds 29 juni is ook de Mauritskade tussen de Willem- straat en de hoek met het Louis
Helmplicht voor snorfifietsers
Uit onderzoek blijijkt dat het veiliger is als snorfifietsers een helm dragen. Daarom wordt de landelijijke helm- plicht op 1 juli 2022 ingevoerd. De gemeente is voor de landelijijke
om via de Burgemeester Patijijnlaan, Scheveningseweg en Carnegielaan. En richting de A12 en N44 via de Waldeck Pyrmontkade, Laan van Meerdervoort en de Javastraat.
Op 24 juli is het werk op het Piet Heinplein klaar. De weg is hier dan weer open voor verkeer. Delen van de Elandstraat, Hogewal en Mauritskade zijijn nog wel tot 10 augustus afgesloten.
Meer informatie?
denhaag.nl/pietheinplein