Page 5 201596_DPZ_Stadskrant_Nr.12_v3_los_c_beeldscherm.pdf Full Version
							
                                23 december 2020 Nummer 12
Stadskrant 5 Actueel
juist nu voor iedereen
  Houd afstand, maar blijijf wel met elkaar in contact
Over een week is 2020 alweer verleden tijijd. Veel mensen zullen daar niet rouwig om zijijn: het was voor ons allemaal geen makkelijijk jaar. Het coronavirus raakt ieders leven. Veel van wat we gewend zijijn om te doen, gaat nu niet. Zelf heb ik dat natuurlijijk ook ervaren. Het liefste wat ik doe, met heel veel Hagenaars en Hagenezen kennismaken, is voorlopig onmogelijijk. Ik zeg u eerlijijk: een fifikse tegenvaller. En ik kan me goed voorstellen dat heel veel mensen uitkijijken naar het moment waarop de beperkingen weer kunnen worden opgeheven. Juist daarom blijijft het belangrijijk dat wijij ons aan de maatregelen houden. Om zo het virus onder controle te krijijgen.
Maar even belangrijijk is dat we er voor elkaar zijijn in deze moeilijijke tijijd. Samen komen we hier doorheen. Mijijn oproep aan iedereen in Den Haag is: verlies elkaar niet uit het oog. Als thuiszitten je dagelijijks leven is, ligt eenzaamheid op de loer. U en ik, wijij allemaal kunnen die eenzaamheid te lijijf gaan. En zo kwetsbare en eenzame mensen tot steun zijijn. Houd afstand, maar blijijf wel met elkaar in contact.
Veilig parkeren tijijdens de jaarwisseling
Tijijdens de jaarwisseling kunt u veilig en met korting parkeren in een parkeergarage. U kunt uw auto op 31 december parkeren en op 1 januari weer ophalen. Het aantal plekken per garage is beperkt (op = op). Reserveren is helaas niet mogelijijk.
In de volgende garages kost parkeren 10 euro en krijijgt u gratis twee HTM-kaartjes voor het wegbrengen en ophalen.
■ Laak: Q-Park Laakhaven-HS, Rijijswijijkseweg 27
■ Escamp: Parking Leyweg I (P1), Leyweg 791 en Parking Leyweg II (P1), Hengelolaan 170 z
■ Centrum: Parkeergarage Veerkaden (Q-Park), Amsterdamse Veerkade 30 ■ Schilderswijijk: Parkeergarage Haagse Markt (Q-Park), De Heemstraat 301
In de volgende garage kunt u gratis parkeren en krijijgt u geen HTM-kaartjes: ■ Scheveningen: Parkeergarage Scheveningen Bad (BKS), Zwolsestraat 426
Meer informatie?
denhaag.nl/jaarwisseling
Coronaproof activiteiten voor jongeren
In de periode rond de kerst en oudjaar zijijn er in de hele stad coronaproof activiteiten voor jongeren. Wat is er allemaal te doen?
■ Door de hele stad zijijn er buitensportactiviteiten voor jongeren tot 18 jaar.
■ Online festival Den Haag Inside Out. Een festival met livestreaming concerten van onder meer de Goldband, de fifinale van de Talentenjacht Street Life, de winnende fifilms van het the Hague Film Festival, een Pubquiz, een online Jamsessie en een online Escape Room.
■ Haags E-Sports kampioenschap. Voorrondes in de stadsdelen vanaf 20 december. Finales op 30 en 31 december.
Meer informatie?
denhaag.nl/jaarwisseling
Afval rond de jaarwisseling
Rond de jaarwisseling gaan verschillende afvalcontainers op slot. Breng uw afval dus op tijijd weg en leg geen afval naast afgesloten containers.
■ Verschillende ondergrondse restafvalcontainers zijijn dicht op 31 december en 1 januari.
■ Sommige bovengrondse containers worden voor de jaarwisseling weggehaald.
■ Alle containers voor papier en plastic verpakkingen, blik en drinkpakken zijijn op slot op 31 december en 1 januari.
■ Alle containers voor textiel zijijn op slot van maandag 28 december tot en met maandag 4 januari.
■ Heeft u grofvuil? Het is helaas niet mogelijijk om uw grofvuil in de periode van 25 december tot en met
2 januari op te laten halen. In die periode kunt u uw grofvuil wel zelf wegbrengen naar een afvalbrengstation. Vanaf maandag 4 januari kunt u weer afspraken inplannen om uw grofvuil op te laten halen via denhaag.nl/afval.
■ Wordt bijij u het afval in vuilniszakken of minicontainers (kliko’s) normaal op vrijijdag opgehaald? Houd er rekening mee dat dit op vrijijdag 25 december en vrijijdag 1 januari niet gebeurt omdat het feestdagen zijijn. Kijijk op de huisvuilkalender op welke dag het afval dan wordt opgehaald.
Meer informatie?
denhaag.nl/afval
Hoe komt u van uw kerstboom af? Laat uw kerstboom ophalen of breng hem weg.
■ Van 4 tot en met 13 januari worden 1 keer per week kerstbomen opgehaald. Kijijk op denhaag.nl/ huisvuilkalender op welke dagen de kerstbomen in uw straat worden opgehaald. Zet uw boom op de ophaaldag voor 7.45 uur op de stoep.
■ U kunt uw boom ook wegbrengen naar het afvalbrengstation aan de Plutostraat of De Werf. Neem uw afvalpas mee, die heeft u nodig om binnen te komen.
■ In verschillende stadsdelen is er de inzamelingsactie Verloot je boompje, gericht op kinderen tot en met 12 jaar. Meer informatie vindt u op www.verlootjeboompje.nl.
Meer informatie?
denhaag.nl/huisvuilkalender
     Oud en nieuw is een bijijzonder moment en dit jaar al helemaal: 2020 laten we achter ons, 2021 kan alleen maar beter worden. Of het een feestelijijke avond en nacht wordt, hebben we allemaal zelf in de hand. Van harte wens ik alle Hagenaars en Hagenezen een vrolijijke en veilige jaarwisseling.
Jan van Zanen, burgemeester van Den Haag
middag midgetgolfen samen met je klas of gratis poffffertjes eten voor de hele straat. Restaurant Oma Toos rijijdt met een poffffertjeskraam naar zes stadsdelen.’
‘We zien dat kinderen super- slimme ondernemertjes zijijn. Onze kampioen bracht samen met zijijn opa 300 bomen in. Dat is toch lek- ker 150 euro verdiend. Hijij ver- spreidde huis-aan-huis flflyers met de vraag: Mag ik straks uw boom? We maken er een feestje van. De inleverpunten zien eruit als een soort skihut afgeschermd met bouwhekken en banners. Kerstbo- menjacht als Haagse wintersport.’
martijn beekman
Verloot je Boompje
Van 27 december t/m 10 januari kunnen kinderen op 37 inleverpunten in de stad kerstbomen inleveren. Daarmee kun je geld verdienen en maak je kans op mooie prijijzen. De actie is in de volgende stadsde- len: Centrum, Escamp, Haagse Hout, Loosduinen, Segbroek en Scheveningen.
Meer informatie?
verlootjeboompje.nl